Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Officiellt: Kalmar-talangen till Serie A

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Svante Ingelsson lämnar Kalmar FF för spel i Serie A.
Mittfältaren är klar för en flytt till Udinese.
- Vi är jätteglada för Svantes och för Kalmar FF:s skull att vi hittade en väg framåt för honom, säger KFF:s sportchef Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Svante Ingelsson har ryktats till Udinese under en tid - nu står det helt klart att 19-åringen går till Serie A-klubben, där han har skrivit på ett fyraårskontrakt.

- Deras försäsong börjar den 6 juli och han åker ner tills dess. Tanken är att han ska konkurrera direkt om en plats i deras A-lag, säger Ingelssons agent Patrick Mörk till Fotbollskanalen.

Kalmars sportchef Thomas Andersson Borstam säger så här om affären:

- Vi tycker att det är jätteroligt att vi fortsätter producera fotbollsspelare. Det ska bli roligt att följa Svante i Italien. Han har tagit jättestora kliv varje säsong som har gått och har etablerat sig i allsvenskan under året. Vi är jätteglada för Svantes och för Kalmar FF:s skull att vi hittade en väg framåt för honom.

Fotbolltransfers.com har tidigare skrivit att affären kommer ge Kalmar sju miljoner kronor i övergångssumma.

- Jag kan inte kommentera några summor, men generaliserar jag gällande vår ekonomi så är vi på en sådan plats i näringskedjan att vi måste producera och sälja spelare för att få in nytt kapital för att kunna driva vår verksamhet och utveckla nya spelare. Det är det hjulet man måste vara med i hela tiden. Vi sitter med arenakostnader, så det gäller att vi är effektiva och kan sälja fotbollsspelare för att få ihop verksamheten. Det går hand i hand, säger Andersson Borstam.

Med Ingelsson som lämnat och Ismael som ryktas bort - är det rimligt att räkna med att det kommer komma in några spelare också under sommarfönstret?
- Det kommer det göra. Det kommer vara lite rörelse i truppen både in och ut. Utan att bli mer konkret så kommer det att bli så, absolut.

- Tittar man till hur vår trupp ser ut nu och eventuella avyttringar så är det offensiva spelare som vi tittar på just nu i mittfältare och anfallare, säger Andersson Borstam.

Ingelsson gjorde debut för Kalmar säsongen 2014. I årets allsvenska har han gjort elva matcher, varav sju starter, och ett mål för KFF.

Se Ingelssons första allsvenska mål i spelaren ovan.

Publicerad 2017-07-01 kl 12:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons