POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Officiellt: Svanberg presenterad - flyttar till Italien

Foto: Bildbyrån.

Mattias Svanberg lämnar Malmö för Bologna.
Han blev i dag presenterad av Serie A-klubben. 
- Spännande med en ny utmaning, säger han till MFF:s hemsida. 

Mattias Svanberg slog igenom i allsvenskan hösten 2016, då han med mål mot Helsingborg och Falkenberg var med och säkrade Malmö FF:s SM-guld. Sedan dess har han setts som ett av allsvenskans största löften - och nu tar han nästa steg i karriären. 

I går skrev italienska tidningen La Repubblica Bologna om att en läkarundersökning återstod innan en övergång var klar till Bologna och Serie A, samtidigt som Fotbollskanalen i dag kunde rapportera att mittfältaren kostar Bologna 4,5 miljoner euro, drygt 46 miljoner kronor. Han kommer dessutom få en årslön på 500 000 euro, drygt 5,1 miljoner kronor.

Nu meddelar Bologna att övergången är klar på sitt Twitter-konto och på sin hemsida, där klubben presenterar talangen som sitt senaste nyförvärv. 

- Det är blandade känslor eftersom Malmö FF alltid varit klubben i hjärtat för mig. Samtidigt har jag haft en dröm att spela utomlands och det känns spännande med en ny utmaning, säger Svanberg till Malmö FF:s hemsida. 

Jag vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till på vägen. Spelare, ledare och supportrar. De har betytt mycket för mig som fotbollsspelare men framför allt som person. Jag har känt stödet och kärleken från hela Malmö, fortsätter han. 

MFF:s sportchef Daniel Andersson om övergången:

- Mattias är en mycket duktig och lovande fotbollsspelare som jobbar hårt och målmedvetet varje dag. Nu vill han fortsätta sin karriär i Italien och även om det aldrig är roligt när en duktig spelare lämnar så är den här övergången ytterligare ett kvitto till vår fina ungdomsverksamhet. Han har gått på Fotbollsgymnasiet och fått sin fostran där, även vid sidan av planen. Det är många som bidragit till hans utveckling, säger Andersson till hemsidan. 

Svanberg meddelade redan tidigare i dag att han lämnar Malmö FF, men berättade inte då vilken klubbadress han skulle till på sitt Instagram-konto. 

"Tack Malmö! Efter 5 år i klubben är det dags för mig att lämna för en ny utmaning. Jag vill tacka alla i klubben och våra fans som stöttat mig och laget i med och motgång. Mitt hjärta är förevigt himmelsblått", skrev han på sitt Instagram-konto.

Svanberg blir, i och med övergången, lagkamrat med svenskduon Filip Helander och Emil Krafth, som båda är med i den svenska VM-truppen, i Serie A-klubben. 

Mittfältaren hann i år med att representera MFF i tolv allsvenska matcher och gjorde totalt 36 matcher i allsvenskan för den regerande svenska mästaren. 

Publicerad 2018-07-05 kl 18:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå