Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
15v

Olsen om att ersätta Alisson: "Fokuserar på mig själv"

Foto: Bildbyrån.

Robin Olsen mötte i dag italiensk media. 
Då fick han åter frågor om att ersätta Alisson. 
- De sålde honom och nu har de mig, säger han under en presskonferens. 

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen, 28, lämnade, efter sommarens VM i Ryssland, Köpenhamn för spel med Roma i Serie A och Italien. Han fick nyligen göra debut mot Barcelona i en träningsmatch i USA och träffade i eftermiddag för första gången italiensk media för en presskonferens med klubben. 

- Det är ett stort steg för mig i min karriär och när jag fick möjligheten att komma hit, så var det ett enkelt val för mig. Ja, jag tror att folket i Sverige är glada för min skull. Det är en stor klubb, en jättestor klubb - alla känner till Roma, säger Olsen under presskonferensen enligt Romas hemsida. 

- Mina första intryck här är fantastiska. Jag kom in och kunde börja träna direkt. Jag hade några bra träningspass, samtidigt som jag fick spela mot Barcelona, så det känns väldigt bra att vara här, fortsätter han.

Målvakten fick även flera frågor om att ersätta den brasilianske målvakten Alisson, som nyligen lämnade Roma för spel i Liverpool och Premier League. 

- Det har varit mycket snack om att jag ska ta över efter Alisson. Han visade hur bra han är när han var här, men de sålde honom och nu har de mig. Jag har jättestor respekt för Alisson, men mitt jobb nu är att fokusera på mig själv och mitt jobb här och det är det jag kommer att göra, säger han. 

- Jag har spelat i Champions League, men även i VM, så jag har erfarenhet. Min största styrka är att jag alltid ger allt - både på träningar och under match. Jag ger alltid allt och slåss för det jag vill, fortsätter han. 

Olsen tror även på att han kan utvecklas i Roma under målvaktstränaren Savorani.

- Savorani (målvaktstränare i Roma) skriker verkligen mycket, men jag tycker att det är bra för oss. Han är hård, men han berättar direkt vad han vill. Han döljer ingenting och det kommer att ge oss möjlighet att bli bättre, säger han. 

Roma spelar härnäst natten till onsdag träningsmatch mot Real Madrid i International Champions Cup på MetLife Stadium. Den 19 augusti spelar laget ligapremiär mot Torino på bortaplan i Serie A. 

Publicerad 2018-08-04 kl 17:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons