Serie A

Cagliari är ny tabellfyra i Serie A.
Klubben besegrade under söndagen Atalanta på bortaplan – i en match där Robin Olsen höll nollan för tredje gången.

Cagliari och Robin Olsen har gått starkt i Serie A så här långt av säsongen. Under söndagen gästade Sardinien-klubben Atalanta borta. En tuff bortamatch.

Cagliari tog ledningen i mötet efter knappa halvtimmen då Mario Pasalic hittade nätmaskorna från straffpunkten. 1-0 till gästerna stod sig halvleken ut – och med fem minuter kvar till paus blev dessutom Josip Ilicic utvisad för Atalanta.

Andra halvlek var knappt 15 minuter gammal när Cagliari utökade ledningen till 2-0 genom Christian Oliva, framspelad av Giovanni Simeone.

2-0-ledningen höll Cagliari matchen ut vilket innebar att Robin Olsen höll sin tredje nolla i Serie A för klubben.

Vinsten gör att Cagliari klättrar några placeringar i tabellen – bland annat förbi Atalanta – och placerar sig på en fjärdeplats efter elva spelade omgångar.

Publicerad 2019-11-03 kl 14:46