Olsens Roma föll på övertid - inhoppare hjälte för Milan i toppmötet

Serie A

Robin Olsens Roma inkasserade i kväll säsongens första förlust.
Patrick Cutrone gav på övertid Milan segern i toppmötet till 2-1.
- Vi vann matchen, vad mer kan du önska dig? säger segerskytten enligt Football-Italia.

Romas svenske landslagsmålvakt Robin Olsen höll i premiären nollan i 1-0-segern mot Torino i Serie A. Därefter hade han det tyngre mellan stolparna senast med tre insläppta mål och 3-3 mot Atalanta, vilket efteråt gav kritik mot honom i italiensk media.

I kväll ställdes Olsen inför en ny tuff uppgift, den här gången i toppmötet med Milan på San Siro. Återigen fick han en tuff start på matchen, men först i den 40:e minuten, då Franck Kessie höll sig framme efter inspel i straffområdet och dunkade in 1-0.

I andra halvlek kvitterade mittbacken Federico Fazio till 1-1 för Roma efter hörna, men bara minuten senare såg Roma ut att vara i underläge igen. Milan-förvärvet Gonzalo Higuain tog en djupledslöpning, rundade Olsen och firade 2-1. Domaren Marco Guida dömde däremot bort målet för offside efter VAR-bedömning och det var oavgjort igen.

Det var inte sista gången VAR kom till användning. Roma-förvärvet Steven N'Zonzi hade också en boll i mål, men målet blev även den här gången bortdömt efter VAR. Nu handlade det däremot i stället om att fransmannen träffade bollen med ena handen.

Roma och Milan turades i slutet av matchen om att trycka på för ett segermål och matchen såg länge ut att sluta oavgjord. Då klev inhopparen Patrick Cutrone fram i den 95:e minuten, framspelad av Higuain i straffområdet och sköt 2-1 till Milanolaget.

- Jag är så glad. Vi vann matchen, vad mer kan du önska dig? En seger som den här blir än mer glädjande, säger Cutrone enligt Football-Italia.

- Vi visade upp fin fotboll i kväll igen och förtjänade tre poäng, framför allt eftersom att vi gjorde det med bra fotboll, fortsätter han.

Roma tappade därmed poäng för andra matchen i rad och inkasserade säsongens första förlust, medan Milan tog säsongens första seger i Serie A. Nu väntar ett landslagsuppehåll och därefter ställs Roma mot Chievo den 16 september, medan Milan härnäst får ta sig an Cagliari på bortaplan i den italienska ligan.