Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Parma försatt i konkurs

Foto: SCANPIX

Den italienska Serie A-klubben Parma har begärts i konkurs av domstol, efter månader av ekonomiska problem. Klubben uppges ha 100 miljoner euro i skulder, varav cirka 17 miljoner till skattemyndigheten.

- Klubbens långivare lämnade in en begäran om konkurs vilket accepterades av åklagaren, sade Parmas företrädare Osvaldo Riccobene efter beslutet.

Klubbens ordförande Giampetro Manenti greps i går, misstänkt för penningtvätt och förskingring.

Parma har stora ekonomiska bekymmer och har redan blivit fråntaget tre poäng som straff för försenade löneutbetalningar till spelare. Och den förre ordföranden Tommaso Ghirardi och klubbledaren Pietro Leonardi blev i förra veckan avstängda i fyra månader av fotbollsligan.

- Det är en positiv dag för oss. Nu vet vi i alla fall att det är professionella människor som hanterar situationen, och vi har någon vi kan lita på, sade Parmas målvakt Antonio Mirante till Sky Sports Italia.

Parmas konkurs innebär att resultaten under säsongen kvarstår. De kommande matcherna räknas däremot som 0—3-förluster — om laget inte kommer till spel. Men klubben hoppas trots konkursen få slutföra säsongen som planerat. På söndag ska Parma, som ligger sist i Serie A, enligt spelschemat möta Torino hemma på Stadio Ennio Tardini.

- Jag tror att vi borde kunna spela på söndag. Men det är min gissning. Tar vi oss inte ut på planen skulle det vara en stor förlust, sade Osvaldo Riccobene.

Publicerad 2015-03-19 kl 20:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons