Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Parma inte i konkurs - men helgens match inställd och elen avstängd

Foto: Scanpix

Sent på lördagskvällen spreds uppgifter om att klassiska Parma gått i konkurs. Men informationen var felaktig och tycks bero på språkförbistring där flera internationella nyhetsmedier missuppfattade ett pressmeddelande som skickades ut.

Alla som följer Serie A känner till att Parma har stora ekonomiska problem och att situationen blivit gradvis värre de senaste veckorna. På lördagskvällen tycktes botten vara nådd och flera engelskspråkiga nyhetskällor rapporterade att Parma skulle dra sig tillbaka och lämna walk over i resten av säsongens matcher. Något som skulle innebära segersiffror med 3-0 för alla lagets kommande motståndare.

Men det hela rörde sig om en missuppfattning. Vad ursprungskällan, Lega Calcio, det italienska förbundet, egentligen hade klargjort var hur man skulle agera OM Parma tvingas ställa in alla betalningar och konkursen blir ett faktum före säsongens avslutning. Så illa är inte läget ännu, och förbundet försäkrade samtidigt att man står på Parmas sida vid den juridiska sakframställan som ska göras i en domstol 19 mars, där frågan om en eventuell konkurs prövas.

Men det råder inga tvivel om att Parma har det tufft, vilket märks på några av de drastiska beslut klubben tvingats fatta på senare tid. Hernan Crespo, den legendariske anfallaren som numera är ungdomsansvarig, konstaterade exempelvis tidigare i veckan att det är svårt för hans lag att bedriva någon träningsverksamhet eftersom klubben inte betalat elräkningarna och därmed inte kan duscha eller använda omklädningsrummen på sin anläggning.

Vid sidan av det konfiskerade den italienska kronofogdemyndigheten flera av Parmas fordon, däribland spelarbussen, vid en utmätning före helgen.  Dessutom ska ingen inom Parmas organisation ha fått ut några löner sedan juli 2014. Och det förekommer obekräftade uppgifter om att presidenten Giampietro Manenti tömt sina bankkonton på tillgångar, för att dessa inte ska beslagtas av skatteverket som vill kräva in stora skatteskulder som klubben samlat på sig.

Klart är även att söndagens match mot Udinese skjutits upp, och det är oklart om och när den kan genomföras.

Publicerad 2015-02-22 kl 09:31

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER