Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Parma på ruinens brant - nya ägare ska rädda klubben på åtta dagar

Foto: AP

Nästa

Avbryt
Försök igen

Antonio Cassano lämnade Parma efter utebliven lön.

Parma står på ruinens brant.
Spelarna har inte fått ut sina löner, Antonio Cassano har lämnat laget och konkursen lurar bakom hörnet för den anrika klubben.

Dagarna då Parma vann UEFA-cupen och innehöll stjärnor som bland annat Buffon, Cannvaro, Crespo, Thuram och Veron är långt borta.

Idag är Parma en klubb i stor kris. Men vad är det egentligen som har hänt?

Allting började väl egentligen för drygt åtta månader sedan när Parma berövades sin UEFA-cup plats på grund av en obetalad skatt. Där någonstans gick luften ur president Tommaso Ghirardi och klubben.

Men det skulle visa sig att Ghirardi hade större problem än så. I höstas deklarerade den dåvarande Parma-presidenten att ekonomin var körd i botten och att han avsåg att sälja klubben.

Allt medan spelarna inte fick ut sina löner köpte albanen Rezart Taci klubben, vilket gav förhoppningar om att klubben skulle räddas.

Det skulle dock visa sig vara en illusion. Rezart Tacis avsikter med att köpa klubben är än idag ovissa och då läget inte förbättrades tröttnade bland annat stjärnan Antonio Cassano och ville bryta sitt kontrakt med klubben.

Parma som insåg att de inte hade något val gick med Cassanos krav och stod därmed utan sin offensiva ledsagare.

Nu står hoppet till Parmas tredje ägare för säsongen.

För i helgen blev det klart att holdingbolaget Mapi Group med fäste i Slovenien har köpt klubben av Taci.

Mapi Group har sedan tidigare sponsrat Parma och har även försökt ta sig in fotbollsvärlden på allvar då de velat köpa klubbar som Pro Vercelli och Brescia.

Nu står hoppet till att de ska bli Parmas räddare i nöden. Den 16 februari måste klubben ha fått fram de ca 140 miljoner kronor som krävs för att klubben inte ska få poängavdrag och riskera att fler spelare bryter sina kontrakt i förtid.

Mapi Groups, Giampiero Manenti, uttalade sig nyligen i Gazzetta di Parma om svårigheterna, men att han hoppas att man ska hinna lösa problemen i tid.

- Vi går en kamp mot klockan och vill försöka lösa detta innan den 16 februari. Det är inte lätt att göra allt på åtta dagar, men vi ska försöka, sa Manenti.

Ett nytt, om än litet, hopp har tänts, men tiden är knapp och ovissheten är stor. Risken är fortfarande överhängande att Parmas existens i fotbollens finrum är på väg att släckas.

Publicerad 2015-02-09 kl 14:53

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER