Serie B

För två år sedan flyttades Parma ner till Serie D.
Nu är den klassiska klubben på väg tillbaka till finrummet - i dag säkrades uppflyttning till Serie B.

Den klassiska klubben blev bankrupt för två år sedan och tvångsnedflyttades till Serie D, den lägsta proffsdivisionen i Italien. Men Parma har repat sig fort.

Efter att ha besegrat Alessandria i playoff-finalen av Lega Pro på lördagen säkrade man uppflyttning för andra året i följd.

Matchen spelades på Artemio Franchi i Florens och Parma tog ledningen efter drygt tio minuters spel när Manuel Scavone nickade in 1-0. Ledningen utökades halvvägs in i andra halvlek genom Manuel Nocciolini, som fastställde slutresultatet till 2-0.

Med i truppen fanns 39-årige klubbikonen Alessandro Lucarelli som valde att följa med klubben ner i seriesystemet. Parma gör därmed Cremonese, Venezia och Foggia sällskap i Serie B nästa säsong.

Publicerad 2017-06-17 kl 20:53