Perisic räddade kryss för Inter - Roma fortsatt utanför CL-plats

Serie A

Inter kryssade i kväll mot Roma på San Siro.
Ivan Perisic såg till att Roma fortsatt är utanför en CL-plats.

Inter och Roma gjorde i kväll upp i ett toppmöte i Serie A. Inter var inför drabbningen placerat på tredjeplats, medan Roma var femma och båda lagen behövde en seger för att stärka sin position ytterligare i tabellen för Champions League-spel nästa säsong.

För Romas del började det också bra. Stephan El Shaarawy gav redan i den 14:e minuten Roma ledningen i matchen. Roma hade även fler chanser, då både El Shaarawy och Lorenzo Pellegrini hotade med farliga avslut mot mål. Trots det blev det inte fler mål för Roma - och i andra halvlek kunde i stället Inter kvittera till 1-1.

Inter kroatiske ytter Ivan Perisic ordnade i den 64:e minuten 1-1 med pannan, framspelad av Danilo D'Ambrosio, vilket räckte för att matchen skulle sluta oavgjort.

Inter är därmed kvar på tredjeplats i ligatabellen, medan Roma fortsatt är på femteplats med två poäng upp till fyran Milan, som kryssade i dag mot Parma, i Serie A.

Robin Olsen följde alla 90 minuter från Romas avbytarbänk.