POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A
2v

Pirlo synar derbyt – och Zlatan: "Han är fundamental, har träffat få som honom"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Zlatans första mål i Milan-återkomsten i spelaren ovan.

På söndag väntar ett stekhett Milano-derby.
Nu ger Andrea Pirlo sin syn på matchen – och på Zlatan Ibrahimovic.
- Han är fundamental, säger Pirlo enligt Gazzettan.

Milano kommer att koka på söndag när Inter och Milan gör upp i Serie A. Matchen kommer att spelas på ett fullsatt San Siro och bara några hundra av de drygt 75 000 biljetterna finns kvar, uppger La Gazzetta dello Sport.

Inför derbyt har den italienska tidningen intervjuat Andrea Pirlo, som delar med sig av sina tankar gällande matchen – men även sin syn på Zlatan Ibrahimovic.

- Han är fundamental. Han skärper uppmärksamheten i gruppen, han är en perfektionist med höga krav på sig själv och sin omgivning, det vet jag av erfarenhet, säger Pirlo och fortsätter:

- Lagkamrater blir oerhört laddade av att träna med honom, han ser till att du känner det. Det stämmer att han skriker och blir förbannad: jag har träffat få som honom. Och på planen, om än inte lika mycket som förr, gör han fortfarande skillnad, säger han till Gazzettan.

På frågan om hur länge till svensken kommer att göra skillnad svarar Pirlo följande:

- Efter skadan i Manchester fungerar en del inte som förr, men med åldern inser du att du inte kan springa som förut utan i stället alltid finnas på rätt plats. Framtiden hänger bara på hans vilja. Jag slutade när jag var 38 år på grund av smärtan i knäet och för att jag vaknade på morgonen och undrade varför jag behövde kämpa med träning igen.

De italienska medierna spekulerar fortfarande om Zlatan kommer vara spelklar till söndagens derby, med tanke på att svensken missade förra matchen på grund av sjukdom.

Derbyt mellan Inter och Milan på söndag börjar 20.45 och visas på Sportkanalen, men sänds även streamat på cmore.se.

Publicerad 2020-02-07 kl 10:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå