Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Politiker: "Rasistattackerna är Balotellis fel"

Foto: Antonio Calanni/AP

Mario Balotelli har upprepade gånger fått höra rasistiska läten från läktarna i Italien. Hans eget fel enligt politikern Flavio Tosi.

– Det finns många svarta spelare och de som inte retar upp motståndarfansen har inte några problem, säger Tosi till Radio Sportiva.

Milan inleder Serie A-säsongen med en bortamatch mot Verona under lördagen. Inför den matchen har Veronas borgmästare, Flavio Tosi, stått för ett uppmärksammat uttalande.

Tosi, som även är aktiv i det politiska partiet Lega Nord, menar att Milans anfallare Mario Balotelli har sig själv att skylla för att han upprepade gånger fått höra apljud av motståndarfans i Italien.

– Det finns många svarta spelare och de som inte retar upp motståndarfansen har inte några problem, säger Tosi till Radio Sportiva.

– Balotelli är en mycket bra spelare, men han kan vara riktigt irriterande på planen. Han har till och med lyckats hamna på kant med Chievos fans, som verkligen inte är rasistiska, fortsätter Tosi.

Samtidigt uppmanade Tosi hemmafansen att inte framföra några rasistiska ramsor, och stöttar åtgärden att stänga av delar av arenan, eller hela arenan, om det skulle förekomma några påhopp.

– Om det är fyra personer som framför det är det rätt att stänga av den sektionen, om det är hela arenan är det rätt att stänga av hela arenan, säger Tosi.

Publicerad 2013-08-23 kl 21:31
Annons
Annons
Annons