Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Raiolas utspel efter Zlatans avstängning: "Ett politiskt beslut"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Zlatan är avstängd och missar Milanoderbyt.
Mino Raiola sågar beslutsfattarna.
- En politisk dom, säger agenten till fotbollskanalen.se.

Det var i mötet med Bari som den svenske anfallaren först varnades för hands i offensivt straffområde. Följden blev att det mål han precis stänkt in dömdes bort, och dessutom fick Ibrahimovic gult kort.

Senare i samma match smockade han till Marco Rosi i magen – och den gången blev det rött direkt. Efteråt har Milan överklagat beslutet, och på så sätt lyckats förkorta straffet från tre omgångar till två.

Enligt Mino Raiola räcker det ändå inte.

- Hans mål var giltigt, men så varnades han i stället. Om han inte fått det gula kortet, som var felaktigt, hade det bara varit det röda kortet i slutet av matchen. Då hade det bara blivit en matchs avstängning, men nu ackumulerades allt och så blev det först tre matcher, sedan minskades det till två. För mig är det politiskt, säger Raiola.

Vad tycker du om det röda kortet?
- Zlatan reagerade för att killen stod på hans fötter. Han försökte att putta undan honom, och visst det skulle han inte ha gjort. Men sådant händer. Det blev rött, men det kunde lika gärna ha blivit gult. Men det får vi acceptera, det är inte problemet.

Vem tjänar på det här som du kallar ett politiskt beslut?
- Inter såklart. De slipper Milans bästa spelare. Men de som får betala är fansen i hela världen, som hade sett fram emot matchen, säger Raiola.

Enligt honom finns ett slags missunnsamhet mot svensken hos ”Nerazzurri” efter att Zlatan lämnat klubben och, via Barcelona, skrivit på för lokalrivalen Milan. Men i stället borde Inter tacka Ibrahimovic, anser Raiola.

- Innan Zlatan köptes till Inter förlorade de alltid något varje säsong. Men när Zlatan kom dit vann de ligan fem år i rad, och bara Zlatan kunde få det att hända. Så de kan göra vad de vill, men de kan inte ändra på historien. Han har varit deras viktigaste spelare någonsin, tycker jag.

Raiola hävdar att Ibrahimovic öppnade dörren för världsspelare som annars aldrig hade valt att gå till Inter.

- För fem år sedan ville alla ha Zlatan, även Milan. Att då välja det svagaste laget var väldigt modigt. Alla vet att det är lätt att gå dit nu, det är en stor klubb, men för fem år sedan var det absolut inte så, säger Raiola.

Du tror att Inter lockar bra spelare tack vare Zlatan?
- Jag tror inte det, jag vet att det är på grund av Zlatan.

Publicerad 2011-03-26 kl 15:58
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons