POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Ranegie om landslaget: "Fortsätter jobba - även om tränaren vill ha små, snabba spelare"

Mathias Ranegie njuter av sin italienska tillvaro.

Men landslaget har han inte glömt – trots allt.

- Fortsättar jobba även om tränaren vill ha små, snabba spelare, säger forwarden.

Det har knappast gått någon förbi att Mathias Ranegie under uppmärksammade former ställdes utanför Erik Hamréns trupp – och då valde att svara med ett raljant utspel om förbundskaptenens språkkunskaper.

Där trodde nog de flesta att den förre MFF-anfallaren diskvalificerade sig från den blågula diskussionen permanent, men efter flytten till Udinese har Hamrén öppnat för att ändå följa 28-åringens framfart. Och Ranegie själv låter inte heller helt omöjlig.

- Visst, jag konkurrerar med en viss Zlatan Ibrahimovic och tränaren vill bara ha små och snabba spelare bredvid honom men jag kommer fortsätta att jobba hårt och jag tror att Udinese kommer bli en stor hjälp i min karriär, säger han till sin nya klubbs hemsida.

Han berättar även att han fått många goda intryck från Serie A, men att han ännu har en bit kvar till toppformen.

- Min fysiska kondition är bättre än mina lagkamraters eftersom jag spelat fler matcher hemma i Sverige, men den italienska fotbollen är helt annorlunda än den svenska så jag behöver lite tid att anpassa mig, säger Ranegie.

När visste du att du skulle hamna i Italien?
- Jag har alltid tyckt att den italienska fotbollen varit attraktiv och velat spela här. Det är sant att jag anlände de sista dagarna av transferfönstret men jag visste att Udinese hade följt mig ett tag.

Vad visste du om Udinese och om deras spelare?
- Di Natale och Asamoah kände jag till såklart. Udinese är känt för sin kapacitet att hitta och förädla talanger. Det var en av anledningarna till att jag bestämde mig för att tacka ja.

Publicerad 2012-09-10 kl 12:17
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå