POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
2v

Rasistiska tillrop mot Kean - Bonucci: "Skulden är 50-50"

Foto: Bildbyrån.

Moise Kean sköt segern till Juve och firade framför Cagliaris fans.
Då fick han utstå rasistiska okvädningsord.
- Skulden är 50-50, säger lagkamraten Leonardo Bonucci, enligt sajten Football-Italia.

Juventus bortabesegrade Cagliari i Serie A på tisdagskvällen, trots en lång skadelista. Slutresutlatet skrevs till 2-0 och målen kom genom Leonardo Bonucci och talangen Moise Kean.

Just Kean valde att fira sitt mål, som kom i matchminut 85, framför Cagliaris supportrar. För det ska han ha fått utstå rasistiska hån från läktarplats och framför allt reagerade mittfältaren Blaise Matuidi starkt.

Lagkamrat Leonardo Bonucci ville dock efteråt inte ge hemmasupportrarna all skuld.

- Kean vet att han när han gör mål måste han fokusera på att fira med sina lagkamrater. Han vet att han kunde gjort det annorlunda. Det var rasistiska tillrop efter målet. Blaise (Matuidi) hörde det och blev arg. Jag tycker att skulden är 50-50 eftersom Moise inte borde ha gjort så och klacken borde inte reagerat på det sättet, säger Bonucci enligt Football-Italia.

Cagliaris president Tommasi Giulini:

- Vi kan inte kalla hela Cagliari-publiken för stötande saker. Om det förekom rasistiska tillrop så gjorde våra fans fel, men det hände på grund av firandet och det skulle hänt även om målskytten hade en annan hudfärg.

Juve-tränaren Max Allegri säger enligt sajten att Kean inte borde provocerat klacken, men att det i sin tur inte rättfärdigar rasism.

- Man ska inte provocera människor men det betyder så klart inte att idioterna i publiken och sättet de reagerade på ska rättfärdigas. Som alltid i livet finns det idioter som gör dumma saker och förstör för alla andra. Jag tror inte att det hjälper om man pratar om det hela tiden och jag tror inte på att stoppa spelet eftersom alla på arenan gjorde inte det (skrek rasistiska ord), säger han, och menar i stället att man ska använda bilder från övervakningskamerorna för att försöka identifiera och straffa de skyldiga.

Publicerad 2019-04-03 kl 00:06
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå