Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
15v

Reglerna i Berlusconis nya projekt: "Inget skägg, inga tatueringar..."

Foto: TT.

Silvio Berlusconi har ett nytt projekt.
Och redan nu har den förre Milan-presidenten satt vissa regler för Serie C-klubben Monza.
- Inget skägg, inga tatueringar och de kommer inte ha en massa örhängen, sa han under ett event, enligt flera italienska medier.

För mindre än 18 månader sedan avslutade 82-årige Silvio Berlusconi, den kontroversielle tidigare italienske premiärministern, sin 31 år långa sejour som ägare i AC Milan. Redan nu har han dock hittat ett nytt fotbollsprojekt att sätta tänderna i; Serie C-klubben Monza och för en dryg vecka sedan blev köpet klart. Med sig vid sin sida har sin vapendragare Adriano Galliani som ska fungera som vd.

Under ett event presenterade Berlusconi lite mer kring tankarna på vad han vill göra med laget. Hur mycket som var sagt med glimten i ögat och hur mycket som var allvar låter vi vara osagt – men klart är i alla fall att om han gör verklighet av sina förhållningsregler så kommer Monza onekligen sticka ut i fotbollsvärlden.

Det genomgående temat: Stil och klass. Ordning och reda.

- Det ska vara ett ungt lag som bara består av italienska spelare, sa Berlusconi, enligt bland annat La Gazzetta dello Sport och Mediaset, och fortsatte:

- Inget skägg, inga tatueringar och de ska inte bära en massa örhängen. Det ska råda fair play och de ska be om ursäkt till sin motståndare om domaren blåst för frispark. De ska behandla domaren som en gentleman.

Berlusconi vill dessutom att spelarna ska ha propra frisyrer och ska det skrivas autografer ska det göras med lite stil. Inget hafsverk.

- Om de ombeds att skriva sin autograf så ska de skriva ut sitt för- och efternamn. Inget klottrande, och de ska alltid klä sig vårdat.

- Jag vill ha någonting annat i den moderna fotbollen.

Under sin tid i Milan vann klubben fem europeiska och åtta italienska titlar.

Publicerad 2018-10-05 kl 22:15
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons