Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Riskerar nedflyttning till Serie D - nu inleder förbundet sin utredning

Foto: Scanpix

Antonio Pulvirenti

Serie B-klubben Catania riskerar att bli tvångsdegraderade ner till den italienska fjärde divisionen på grund av matchfixning. Igår inleddes det italienska fotbollförbundet sina förhören med klubbens förra president Antonio Pulvirenti.

Catania är en klubb som lever i motvind just nu. I juni så erkände klubbpresidenten Antonio Pulvirenti att han försökt köpa flera matchen i Serie B för att undvika nedflyttning.

"Antonio Pulvirenti har bekräftat att han köpte resultatet i matcherna Varese-Catania och framåt. Han betalade 100 000 euro för varje match, han gjorde det för att rädda Catania", berättade åklagaren Giovanni Salvi för italiensk media strax efter erkännandet. Direkt efter erkännandet hoppade Pulvirenti av som president för klubben.

Nu rapporterar Forza Italian Football att det italienska fotbollförbundet inlett sina förhör av den förre Cataniapresidenten. Enligt nyhetsbyrån ANSA så kommer Pulvirentis mål under förhören vara att tona ner betydelsen av hans försök att köpa resultat. Han ska enligt byrån hävda att försöken att köpa resultaten inte givit någon sportslig effekt, utan att laget klarade sig kvar i Serie B enbart på sportsliga grunder.

Skulle klubben få en fällande dom riskerar man att bli tvångsdegraderade till Serie D, en serie som man vann 1994/95 för att sedan klättra hela vägen upp till Serie A.

Under den senaste månaden så har den polisiära utredningen - enligt källor till Sky Sport Italia - utvidgats då man även misstänker matchfixning under flera matcher i den italienska tredje divisionen.

Publicerad 2015-07-29 kl 15:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons