Serie A

Marcus Rohdén gjorde i kväll första matchen sedan 6 januari.
Då förlorade hans Crotone med 1-4 mot Torino i Serie A.

Den svenske landslagsmittfältaren Marcus Rohdén var under höstsäsongen ordinarie startman i Crotone i Serie A, men har under vårsäsongen haft svårt att få speltid i klubben, delvis på grund av skada, men även sedan Walter Zenga tog över som ny tränare i klubben.

Under tisdagen berättade han för Fotbollskanalen att han hoppas på mer speltid i vår och att han inte gett upp hoppet om en plats i den svenska VM-truppen.

- Det är en viktig avslutning på säsongen och jag har ändå varit med i landslaget mycket under kvalet och gjort en del matcher också, så jag känner väl att om jag gör en bra avslutning på säsongen, så finns det fortfarande chans att komma med. Det är ju moroten och det stora målet, det man jobbar för, sa han då.

Under onsdagskvällen gjorde han sin första match sedan den 6 januari mot Milan och spelade från start mot Torino på bortaplan i ligan. Det blev dock ingen lyckad återkomst på planen, då Crotone redan efter 16 minuter släppte in matchens första mål och gick till halvtidsvila med ett 0-3-underläge.

I andra halvlek släppte bortalaget in ytterligare ett mål, när italienske anfallaren Andrea Belotti slog till med sitt tredje mål för kvällen till 4-0. Då betydde det inte särskilt mycket att Davide Faraoni på övertid reducerade till 4-1. Förlusten var redan klar.

Rohdén fick nöja sig med 80 minuter i comebacken för Crotone, som är placerat på 18:e-plats i ligan med två poäng upp till Pa Konates Spal på säker mark i tabellen.

Publicerad 2018-04-04 kl 20:37