Rohdéns Crotone säkrade nytt kontrakt efter otrolig upphämtning

Serie A

Crotone låg länge i botten av Serie A och var totalt uträknat. Men efter 3-1-segern mot Lazio i ligans sista omgång står det klart att Marcus Rohdén och gänget har säkrat nytt kontrakt.

Det var olidligt spännande inför sista omgången i Serie A. Förutsättningarna var glasklara: vid vinst mot Lazio, samtidigt som Empoli inte vann mot redan nedflyttningsklara Palermo, skulle Crotone säkra nytt kontrakt.

Ett uppdrag som kanske lät svårt på förhand men som ofattbart nog infriades. Crotone fick en riktig dröminledning och tog en tidig 2-0-ledning. Lazio kunde dock reducera i den 25:e minuten via straff.

När Andrea Nalini i den andra halvleken sköt in sitt andra mål till 3-1 utbröt stort jubel på läktaren. Det blev dock ännu större när det några minuter senare meddelades att Palermo tagit ledningen mot Empoli, inte bara en, utan två gånger.

Empoli reducerade visserligen i slutminuterna men det hjälpte föga. Resultaten innebär att Crotone har stått för en otrolig upphämtning under våren. Empoli å sin sida degraderas tillsammans med Palermo och Pescara.