Roma bortaslog Torino – säkrade EL-gruppspel

Serie A

Roma bortaslog Torino på Stadio Grande Torino med 3-2 under onsdagskvällen.
Segern innebär att man säkrar femteplatsen och därmed Europa League-gruppspel.

Spanjoren Alex Berenguer chockade Roma när han öppnade målskyttet i matchens 14:e minut. Simone Zaza frispelade Berenguer med en genomskärare, där Berenguer rundade målvakten och sköt in 1-0 till hemmalaget.

Torino fick inte ha ledningen länge, dock. Bara två minuter senare gjorde Edin Dzeko 1-1 och kvitterade för Roma efter att ha kombinerat sig förbi Torino-försvaret med Henrich Mchitarjan. Åtta minuter senare tog Roma även ledningen när Chris Smalling nådde högst på en hörna från Carles Perez.

Roma dominerade matchen och utökade sin ledning i den 63:e minuten genom Amadou Diawara på straff. Torino lyckades reducera till 2-3 genom ivorianske talangen Wilfried Singo - men det räckte inte.

Roma åker hem till huvudstaden med tre poäng, femteplatsen säkrad och därmed Europa League-gruppspel. Det innebär att Zlatan Ibrahimovics Milan inte kan kvalificera sig direkt till gruppspelet i Europa League, utan måste kvala in genom sin sjätteplats i Serie A.

Publicerad 2020-07-29 kl 23:53