Roma bytte ut Totti och De Rossi - vände derbyt

Italien

Lazio-Roma 1-2
1-0 14' Rocchi
47' Floccari (missad straff för Lazio)
1-1 53' Vucinic
1-2 63' Vucinic

Redan efter några minuter sparkade Romas Luca Toni ner Lazios mittback Stenardo i en kamp om en djupledsboll. Stenardo var tvungen att bäras ut på bår efter att han fallit blodig ner till marken.

Matchen slutade på ett oerhört stökigt sätt med många efterslängar och påhopp. Totalt delades tio gula kort ut och i slutminuten fick även Lazios Ledsema ett rött.

Roma tar därmed över ledningen i Serie A på nytt och har en poäng ner till jagande Inter.

------------------------------------------------------------------------

Tommaso Rocchi chockade guldjagande Roma efter en knapp kvart när han kom loss och flippade bollen över Julio Sergio.

I början av den andra halvleken kommer Lazios Kolarov loss på vänsterkanten och Marco Casetti blir tvingad att fälla serben när han kommer inte i straffområdet. Roma-målvakten tar sedan Sergio Floccaris straffspark som går rakt i målet.

Kolarov blir sedan syndabock när han orsakade en straff i eget straffområdet. Vucinic gjorde ingen Floccari och satte bollen ottagbort tätt intill stolpen, trots att Lazio-målvakten Muslera chansade rätt. 1-1.

Mirko Vucinic dundrade in sitt andra för kvällen exakt tio minuter senare. Roma-anfallaren laddade bössan på en nära frispark och gjorde sånär en mittbena på Muslera i mål och Romas vändning var fullbordad.