POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Romas nye ägare lovar titlar: "Klubben är en prinsessa som ska bli drottning"

Romas nye ägare har ambitioner. Stora ambitioner.
Klubben är en prinsessa - som ska krönas till drottning.
- Vi vinner Scudetton nästa år, säger Thomas Di Benedetto.

Affärsmagnaten från Boston leder ett världsomspännande bolagskonglomerat som står i begrepp att köpa 60 procent av aktierna i huvudstadslaget. Därmed får han total kontroll, medan resterande ägandet förblir hos banken UniCredit, precis som tidigare.

- Jag älskar Rom, det är en av världens mest underbara platser, med arkitektur och anor som är 2000 år gamla, säger Di Benedetto till Mediaset News.

Han fortsätter sin flirt, och passar på att hylla Romas fans.

- Deras passion är större än alla andras. Jag vill säga till dem: Forza Roma. För tillfället är klubben en prinsessa och nu vill vi göra henne till drottning. I klartext hoppas vi vinna Scudetton nästa säsong, säger Di Benedetto.

De flesta väntar sig att han inom kort genomför en helrenovering av truppen, och kryddar med några fina sommarvärvningar. Samtidigt betonar Di Benedetto att kärnan fortfarande måste vara densamma, och behålla sin lokala prägel. Han lyfter fram ”magikern” Francesco Totti som det mest lysande exemplet på den strategins fruktbarhet.

- Och Vincenzo Montella har gjort ett fantastiskt jobb som tränare. Situationen var oerhört svår när han kom hit, men han har en fantastisk relation till spelarna. Han har lyft undan den mörka slöja som höll klubben nere, säger Di Benetto.

Slutligen lovar han också att bygga om kantslitna Stadio Olimpico, eftersom arenan blivit mer än lovärt luggsliten på senare tid.
- Det är en absolut prioritet för oss, säger Di Benedetto.

Publicerad 2011-04-01 kl 01:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå