POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN
3v

Ronaldo erkänner - betalade för tystnad

Foto: Bildbyrån.

Cristiano Ronaldo är anklagad för att ha betalat Kathryn Mayorga 375 000 dollar för att skriva på ett tystnadsavtal. 
Nu rapportrar CNN att Ronaldo har erkänt att betalningen ägt rum. 

Juventus-stjärnan Cristiano Ronaldo är anklagad för att våldtagit kvinnan Kathryn Mayorga i Las Vegas 2009. Mayorga trädde i höstas i fjol fram och hävdade, i en intervju med tyska tidningen Der Spiegel, att hon blev pressad att skriva på ett avtal med tystnadsplikt mot en betalning på 375 000 dollar. Las Vegas-polisen startade en utredning, men nyligen kom besked om att det inte väcks åtal mot stjärnan.

Ronaldo har under hela processen hävdat sin oskuld, samtidigt som hans advokat Peter Christiansen bland annat sagt att dokument, som visar att Ronaldo bland annat ska ha sagt att kvinnan sa "nej" och "stopp" flera gånger under den påstådda händelsen, är falska. 

"Dokumenten som påstås innehålla uttalanden från Mr. Ronaldo och som det har rapporterats om i media är fullständiga påhitt. Enligt min information hackades 2015 ett dussintal enheter (advokatbyråer inkluderat) över många olika industrier över Europa och elektronisk data stals och togs av en cyberbrottsling", skrev Christiansen i ett uttalande på agenturen Gestifutes hemsida.

Nu rapporterar CNN att Ronaldo, genom sina advokater, har erkänt att han betalat Mayorga 375 000 dollar för att hålla tyst om händelsen. Enligt stjärnans juridiska team betalade Ronaldo summan "för att upprätthålla konfidentialiteten i deras tvist". 

Däremot menar Ronaldo att han, i och med erkännandet av betalningen, inte erkänner skuld i fallet. Han menar i stället att han, genom tystnadsavtalet, endast ville hålla borta anklagelserna om våldtäkt från media. 

Enligt CNN är betalningen kärnan i den stämningsansökan som Mayorga under 2018 lämnade in till domstol för att ogiltigförklara avtalet. Detta med anledning av att hon känner att hon blev utnyttjad i ett bräckligt och känslomässigt tillstånd för att skriva på avtalet om tystnad. 

AP har även tidigare rapporterat att Mayorgas representanter kräver Ronaldo på skadestånd till ett värde på minst 200 000 dollar, drygt 1,9 miljoner kronor. Därmed är det sista ordet troligen inte sagt i den här tvisten. 

Publicerad 2019-08-20 kl 07:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå