Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
14v

Ronaldos advokat kallade dokument för "påhitt" - nu slår tidningen tillbaka: "Ingen anledning att misstro"

Foto: Bildbyrån.

Cristiano Ronaldos advokat Peter Christiansen kallade förhörsdokument om våldtäktsanklagelserna för "påhitt".
Nu slår Der Spiegel, som publicerade anklagelserna, tillbaka. 
- Vi har ingen anledning att tro att de här dokumenten inte är autentiska, säger tidningen i ett uttalande enligt AP. 

Cristiano Ronaldo anklagas för en våldtäkt. Amerikanskan Kathryn Mayorga trädde nyligen fram och hävdar att Juventus-stjärnan förgrep sig på henne i Las Vegas sommaren 2009, och att hon sedan betalades 375 000 dollar för att hålla tyst. Polisen i Las Vegas har bekräftat att man öppnat en utredning i fallet igen.

Den tyska tidningen Der Spiegel, som först avslöjade våldtäktsanklagelserna mot Ronaldo och var den tidning där Mayorga trädde fram, har bland annat hänvisat till förhörsdokument som gjordes av Ronaldos eget advokatteam efter händelsen, där Ronaldo bland annat ska ha sagt att kvinnan sa "nej" och "stopp" flera gånger under händelsen. 

I går hävdade däremot Ronaldos advokat Peter Christiansen att dokumenten är falska. 

"Dokumenten som påstås innehålla uttalanden från Mr. Ronaldo och som det har rapporterats om i media är fullständiga påhitt. Enligt min information hackades 2015 ett dussintal enheter (advokatbyråer inkluderat) över många olika industrier över Europa och elektronisk data stals och togs av en cyberbrottsling", skrev han i ett uttalande agenturen Gestifutes hemsida.

Nu slår Der Spiegel tillbaka mot anklagelserna från advokaten. 

- Vi har ingen anledning att tro att de här dokumenten inte är autentiska. Vi har noggrant kontrollerat vår information och fått den lagligt granskad, säger tidningen i ett uttalande enligt AP.

Der Spiegels Christoph Winterbach skriver vidare på Twitter:

"Vi har sett det här förut. Uttalandet följer den vanliga väg som Mr. Ronaldo och hans advokater har tagit förut när de utan framgång slagits mot vårt granskande arbete".

Winterbach framhåller att deras rapportering är noggrannt faktakollad av såväl deras journalistiska team samt deras advokater. Han konstaterar också att uttalandet om fabricerade dokument kommer två veckor efter att tidningen publicerade sin granskning.

"Samtidigt som de alltid nekat till våldtäktsanklagelserna är det här första gången som Ronaldos sida faktiskt motsätter sig till fakta i artikeln".

"När vi publicerade artikeln om tystnadsavtalet mellan Mayorga och Ronaldo 2017 kallade hans rådgivare det först för 'journalistisk fiktion'. Nu erkänner Ronaldo att han gick med på avtalet".

Ronaldo har hela tiden bestämt nekat till anklagelserna. 

Publicerad 2018-10-11 kl 15:51
Annons
Annons
Annons