Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Sampdoria-bossen: "Catanias president måste dö"

Foto: Scanpix

Catanias president Antonio Pulvirenti har erkänt inblandning i matchfixning. Nu får han hård kritik av Sampdorias president.
- Det räcker inte med att låsa in honom, han måste dö, säger Massimo Ferrero i radiokanalen La Zanzara.

Den sicilianska klubben Catania är involverade i en stor skandal som just nu håller på att utredas av italiensk polis. Förra veckan så greps sju personer i klubben misstänkta för matchfixning - däribland Antonio Pulvirent som också senare erkänt att han köpt resultat.

Detta har nu fått Sampdorias president Massimo Ferrero att gå till hård attack mot sicilianarnas president.

- Jag känner till Pulvirenti och jag tycker att han borde bli avstängd från fotbollen. Vissa personer gör mig illamående och borde inte få finnas inom fotbollen, sa han i radiokanalen La Zanzara.

- Det räcker inte med att låsa in honom, han måste dö. Det är klart, han borde in existera något mer.

Den italienska klubben Catania har sportsligt åkt fritt fall de senaste två åren. Säsongen 2012/13 så kom laget på en historisk åttonde plats i Serie A, men sedan dess har det mesta gått snett på Sicilien. I år var man nära att åka ur Serie B, dock så undvek man till slut nedflyttningskval med två poäng, troligtvis på grund av matchresultat som var riggade.

Presidenten Pulvirenti har erkänt att han köpt minst fem resultat och betalade 100 000 euro för varje gång. I och med erkännandet väntar nu ett hårt straff för både presidenten och klubben.

Publicerad 2015-07-05 kl 11:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons