TV: Scudetto-drömmen långt borta för Lazio - föll mot bottenlaget

Rom-klubben föll mot bottenlaget Lecce med 2-1 under tisdagskvällen.
Lazio är nu sju poäng efter Juventus, som har en match mindre spelad.

Se Lucionis ledningsmål i spelaren.

Lazio besökte Stadio via del Mare på den italienska sydkusten med ett sista hopp om att haka på Juventus i Scudetto-striden. Något man gjorde med Ciro Immobile och Felipe Caicedo båda tillbaka från avstängning och i startelvan.

Vad som såg ut att bli en mardrömstart på matchen för Lazio, blev istället en drömstart. Lecce tog ledningen i den andra minuten genom Mario Mancusu, men målet blev bortdömt då italienaren tagit med sig bollen med armen innan målet. Istället gjorde Lazio mål tre minuter senare, då Lecce-målvakten Gabriel stod för en riktig blunder.

Efter att ha blivit satt under press av Ciro Immobile rensade brassen rakt ut på Luis Alberto som sköt direkt. Gabriel räddade första skottet, men släppte en retur som Felipe Caicedo enkelt kunde placera in till 1-0 för Lazio.

Efter dryga halvtimmen kvitterade Lecce. Federico Falco snappade upp bollen i utkanten av Lazios straffområde på högerkanten och levererade ett inlägg perfekt på Khouma Babacars panna, som inte gjorde något misstag och satte dit 1-1.

Halvleken skulle få en mardrömsavslutning för Lecce. Efter att ha blivit tilldelade straff efter mycket om och men med VAR-granskning, så klev Mario Mancosu fram till straffpunkten från elva meter - men sköt högt över. Mancosus lagkamrater kunde inte tro sina ögon efter att deras kapten just bränt ett guldläge att ta ledningen mot Lazio. Istället stod sig 1-1 till halvtidsvilan.

Strax efter halvtid kom istället Lecces ledningsmål. På Riccardo Saponaras hörna krigade sig mittbacken Fabio Lucioni fram och nickade in 2-1 till Lecce, som tog ledningen för första gången i matchen och gav Lazio en riktig kalldusch.

Lazio var nära att få med sig en poäng från Stadio Via del Mare när Bobby Adekanye i den 85:e minuten blev friställd från nära håll i Lecces staffområde. Men Gabriel i Lecce-målet fick revanschera sig från sin tabbe i början av matchen och stod för en imponerande reflexräddning när han räddade bollen på mållinjen.

Lecce vann matchen med 2-1, och nu är Lazios scudetto-dröm långt borta. Rom-klubben ligger sju poäng bakom ligaettan Juventus, som dessutom har en match mindre spelad där man tar sig an Milan senare under tisdagskvällen.

Trots skrällvinsten kommer nog matchens snackis vara Lazio-backen Patric, som på tilläggstid bet Lecce-mittfältaren Antonin Barak i armen. Spanjoren fick se rött kort och såg till att Lazio fick jaga kvittering med en man mindre under hela tilläggstiden.

Lecce: Gabriel - Donati, Lucioni, Paz, Calderoni - Mancosu, Petriccione, Barak - Saponara - Falco, Babacar.

Lazio: Strakosha - Patric, Acerbi, Radu - Lazzari, Parolo, Leiva, Alberto, Jony - Caicedo, Immobile.