Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Serie A-nedräkning - Catania

Fotbollskanalens Italienskribent Lorenzo Medici räknar ned inför starten av serie A. Nu är det dags för Siciliengänget Catania .

CATANIA

Med sina elva argentinare i laget är Catania rena argentinska kolonin. Tack och lov håller flera av dem bra klass och många av dem har fått tid på sig att komma in i det mer taktiska italienska spelet. Efter Sinisa Mihajlovics succéinhopp på tränarposten förra säsongen tar nu "alltid lovande" Marco Giampaolo över tränarollen. Tidigare har han tränat Cagliari och Siena med lite ojämna resultat och behöver nu en personlig framgång för att ta sig uppåt i tränarkarriären. Den Schweiz-födde tränaren har ett intressant material att jobba med.

Backlinjen leds av argentinarna Nicolas Spolli och Matias Silvestre med storvuxne Cristian Terlizzi som förste alternativ och man har i hemlighet en av seriens allra bästa ytterbackar i Pablo Alvarez. På innermittfältet har Giampaolo massor att välja på, som t ex skicklige grovjobbaren Marco Biagianti, krökryggade Ezequiel Carboni, kloke Pablo Ledesma, energiske och tekniske Adrian Ricchiuti. Även elegante Pablo Barrientos kan användas i en offensiv mittfältsroll. Giuseppe Mascara, som är något av lagets bandiera, skolades om förra säsongen som yttermittfältare med stor framgång men förmodligen plockar tränare Giampaolo upp honom i anfallet igen.

Hans genialitet är viktig för Catania. Sicilien- klubben har intressanta nyförvärv i kvicke teknikern Alejandro Gomez som kan bli en stor överraskning och i brassen Raphael Martino som kan användas både som yttermittfältare och ytterback. I anfallet måste Maxi Lopez, trots kortklippt hår, fortsätta producera med samma effektivitet som under våren. En spelare som har potentialen att lyckas och som skulle kunna aspirera på en anfallsplats är japanen Takayuki Morimoto, han måste bara hitta större jämnhet i sina prestationer. Catania har en spännande trupp och får ses som en outsider till att jaga Europa-platser utan att släppa ögonen från nedflyttningshotet.

TIPS: 13


Nyckelspelaren: Maxi Lopez

Var en rejäl positiv överraskning under våren med sin oväntade smidighet, styrka och framförallt målfarlighet. Maxi Lopez såg ut som en världsstjärna. Eftersom Catania inte har någon annan anfallare av hans karaktär eller målfarlighet kommer han få ta ett stort ansvar för de rödblå.

Genombrottet: Alejandro Gomez

Kvick, teknisk och sevärd. Gomez kommer säkert att behöva acklimatisera sig i det tuffare spelet i Italien men så småningom kommer den här argentinaren kunna bli en lika succé-artad värvning som Jorge Martinez blev.

/Lorenzo Medici

Publicerad 2010-08-24 kl 18:33
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons