Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Serie A-nedräkning - Chievo

Fotbollskanalens Italienskribent Lorenzo Medici räknar ned inför starten av serie A. Först ut: överlevnadsexpert Chievo.

CHIEVO

Kvarterslaget från Verona gör nu sin nionde säsong i högsta serien, vilket i sig är fantastiskt med tanke på den låga omsättning laget har. Men med smarta medel och en skicklig sportdirektör i Giovanni Sartori har klubben gjort fina resultat genom åren. Denna säsong liknar väldigt mycket de tidigare, dvs ytterligare en kamp för att hålla sig kvar. Nye tränaren Stefano Pioli tar över efter Domenico Di Carlo som lämnat för Sampdoria och Pioli verkar redo med tanke på hans fina insats med Sassuolo i Serie B förra säsongen. Lagets största styrka är kontinuitet, enkelhet och struktur. Backlinjen är förstärkt med brassen Rincon från Piacenza och antagligen anländer Romas Marco Andreolli. Den stora försvarsförlusten är Mario Yepes som höll ihop backlinjen och han kan bli svår att ersätta. Mittfältet är fullt med substans men saknar fantasi. Michele Marcolini är taktiskt duktig och löpvillig men båda nyförvärven Roberto Guana och Mariano Bogliacino bidrar mer med muskler och slit än finess. Möjligen kan Simone Bentivoglio hjälpa till med lite större skicklighet och även brassen Luciano kan blixtra till fortfarande. I anfallsväg är det som vanligt Chievo-legenden Sergio Pellissier som ska göra det framåt. Till sin hjälp har han nyförvärvet Davide Moscardelli som gjort mycket mål i Serie B men som antagligen är för dålig på högsta nivån. Detsamma kan sägas om uruguayaren Pablo Granoche. Brassen Marcos De Paula har däremot sett bra ut under försäsongen och troligen blir han förstavalet bredvid Pelissier. Dessutom lär Chievo värva en anfallare (Michele Paolucci eller Graziano Pellé?) innan mercaton stänger. Jag har ofta trott att Chievo ska åka ur Serie A och gått bet och denna gång tror jag det igen. För inte kan väl Chievos låga kvalité på truppen hålla ännu en gång?

TIPS: 19

Nyckelspelaren: Sergio Pellissier
Återigen hänger Chievos säsong mycket på Pellissiers målskytte och form. Han är deras ledare och bästa spelare.

Genombrottet: Rincon
Brasilianaren växte ut till en försvarsjätte för Piacenza förra säsongen. Rincon är fysiskt stark och ska nu göra sitt första försök i högsta serien och har stora chanser att bli en viktig pjäs för Chievos försvar.

/Lorenzo Medici

Publicerad 2010-08-24 kl 18:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons