Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Serie A-nedräkning - Palermo

Fotbollskanalens Italienskribent Lorenzo Medici räknar ned inför starten av serie A. Nu - Palermo.

PALERMO


Palermo kommer med en kanonsäsong i ryggen men med känslan av att man kan nå ännu längre. Det var en säsong när tränaren Delio Rossi tog över ledarskapet och gav Palermo en tryggare själ utan att för den skull tappa bettet. Det var en säsong när trollgubben Fabrizio Miccoli busade med motståndarförsvaren och bjöd på helg-godis titt som tätt, en säsong där argentinske katten Javier Pastore växte sig starkare och starkare in i superhjälterollen. Det var säsongen då Palermo gav födelse till en landslagsmålvakt i Salvatore Sirigu, en säsong där Simon Kjaer var dansk dynamit och där nyttige Edison Cavani gjorde väldigt mycket bra. Till denna säsong har man tappat både Cavani och Kjaer, men Abel Hernandez är redo att ta över sin landsmans uppgifter och argentinske nyförvärvet Ezequiel Munoz har alla egenskaper att inte skapa några sicilianska Kjaer-tårar. Pastore är redo att växa sig än mer betydelsefull och Miccoli borde fortsätta trolla fram mål och sevärdheter när han kommer tillbaka efter sin skada.

Lägg till en ivrig och duktig Nocerino samt att man breddat anfallsregistret listigt, både med giftige Massimo Maccarone och Serie B-succén Mauricio Pinilla. Det ska inte heller glömmas att Palermo faktiskt sitter på en av seriens allra bästa ytterbackspar i Cassani/Balzaretti. Av allt detta förstår man att Palermo bör ligga högt upp i tabellen igen, men det finns vissa farhågor. Fabio Liveranis långsamhet och benägenhet att tappa boll kan bli än mer uppenbart denna säsong. Hur lång tid tar det för Munoz att acklimatisera sig? Har president Zamparini tålamod med Rossi om det börjar illa? Hur klarar Palermo att dubbla ligaspelet med Europa League-spel? En del fallgropar finns, men Zamparinis läckra skapelse har all kraft och potential att undvika dem och fortsätta att flyga.

TIPS: 10

Nyckelspelaren: Fabrizio Miccoli
Palermo har många spelare av hög klass men bara en som verkligen kan avgöra matcher själv från ingenstans och hitta på det där lilla extra. Miccoli är som en påhittad karaktär från Mad Max eller ur serietidningen Buster fast på riktigt. Det är vi fotbollsälskare väldigt glada för.

Genombrottet: Abel Hernandez

Hernandez är en Thierry Henry goes celesté, en elegant anfallsgasell som kommer dansa med serie A denna säsong. Det här kommer bli året då han inte bara tar över Cavanis roll utan även visar att han är den större talangen. Efter en grym försäsong är han redo att ta ligan med storm.


Lorenzo Medici

Publicerad 2010-08-23 kl 22:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons