POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
10å

Sjukgymnasten om Zlatan: Stort steg framåt

Zlatan Ibrahimovic kommer närmare en comeback. Nu tränar svensken för första gången med boll.
- Det är intensiva övningar och ett stort steg framåt, säger Malmö FF:s sjukgymnast Rickard Dahan som följer rehabilitering på nära håll.

I helgen misslyckades Inter med att redan nu säkra den tredje raka serie A-titeln. Men bland de svartblå-spelarna fanns det i alla fall en vinnare. Svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic gjorde sina första pass med boll. Knäskadan blir bättre och bättre.

- Ja, vi har daglig kontakt och jag vet att smärtan försvinner mer och mer. Nu är den nästan borta, säger Dahan till TT.

Malmö FF:s sjukgymnast följde Ibrahimovic ingående under hans rehabilitering i Malmö. Nu är anfallsstjärnan tillbaka i Milano, och något nytt Sverigebesök är enligt Dahan inte inplanerat. Rehaben fortsätter i Italien.

- Men det går inte redan nu att säga om han spelar i helgen (Parma borta på söndag). Rehaben sköts successivt och ökar stegvis. Fram till i helgen har han fått ta det lite lugnare efter injektionen han fick. Men visst, kan han träna för fullt de närmaste dagarna är det inte omöjligt med spel till helgen, säger Dahan, som nu närmast är intresserad av att höra hur Ibrahimovic knä svarat på de mer intensiva bollövningarna.

- Ofta blir det en reaktion. Men det jag vill höra är att han inte känner någonting alls. Han har kört hårt och han har gjort det individuellt.

Skulle Zlatan Ibrahimovic göra comeback till helgen blir det hans första match sedan den 29 mars. Hur många procent som återstår till en plats i startelvan vill Rickard Dahan inte uppskatta.

- Tyvärr går det inte att bedöma procent så här i en läkningsprocess. När han kan träna helt för fullt är det dags att ta en diskussion om han är tillräckligt hel för spel.

Zlatan blixtbesöker Umeå - kan vara i träning i morgon

Publicerad 2008-05-12 kl 13:01
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå