Stökigt kring Turin-derbyt - elva personer skadade

Serie A

Torino lyckades besegra Juventus i ett derby för första gången på tjugo år, men matchen omgavs även av en del tråkiga incidenter.

Andrea Pirlo gav Juventus ledningen med en fantastisk frispark i derbyt, men Torino lyckades kvittera precis innan paus och sedan göra 2-1 genom Fabio Quagliarella i den andra halvleken.

Torino seger över Juventus var den första på tjugo år och glädjen var naturligtvis stor bland hemmasupportrarna.

Spelarbussen attackerad
Men matchen omgavs även av en del tråkiga incidenter. Innan matchen blev Juventus spelarbuss attackerad av Torino-supportrar och under matchen slängdes det in pyroteknik från Juventus-sektion mot Torinos sektion bredvid.

Enligt Gazzetta dello Sport ska elva stycken Torino-supportrar ha skadats.

Italienska fotbollsförbundets chef, Carlo Tavecchio, var naturligtvis hård i sitt omdöme efter matchen.

- Vad är allvarligare än att en slänga en bomb? De ansvariga måste nu få högsta tänkbara straff, sa Tavecchio.

Har stoppats
Gazzetta dello Sport skriver även att händelsen nu kan få påföljder och att biljettförsäljningen till matchen mellan Sampdoria och Juventus till helgen nu stoppats tillfälligt i väntan på de eventuella straff som kan utdelas.

Publicerad 2015-04-27 kl 16:11