Serie A

Mattias Svanberg spelade fram Musa Barrow till ett klassmål.
Men det var Fiorentina som hade övertaget i matchen.
Bologna fick till slut se sig besegrade med 3-2.

Matchen inleddes lugnt när Fiorentina gästade Bologna. Efter halvtimmen spelad tog Fiorentina ledningen, när Youssef Maleh nådde högst med pannan. Det dröjde dock inte länge innan det var kvitterat.

Det var då Mattias Svanberg som stod för framspelningen. Han drev upp bollen och slog sedan en krossboll till Musa Barrow, som i sin tur slog till på volley och placerade bollen i mål. Det var därmed kvitterat när lagen gick till paus.

Fiorentina skulle sedan fortsätta sin framfart i andra halvlek.  Efter bara några minuter återtog de ledningen genom Cristiano Biraghi. Det följdes sedan upp av att bortalaget fick en straff med sig. Bolognas målvakt Lukasz Skoropski försökte stoppa ett anfall, men fällde då Fiorentinaspelaren i straffområdet. Då klev stjärnskottet Dusan Vlahovic fram till straffpunkten och placerade med stor säkerhet in bollen i nät.

En reducering skulle komma från Bologna, från Aaron Hickey. Men trots forcering i slutet kom aldrig någon kvittering, utan matchens sista mål visade sig bara snygga till siffrorna. Gästerna segrade med 3-2.

Fiorentina ligger nu femma i Serie A, medan Bologna är parkerade på en åttondeplats.