Talangens mardröm - tror han gör mål men blir utvisad

Serie A

Roma vann bekvämt hemma mot Spezia.
Men för Felix Afena-Gyan fick måndagskvällen ett tråkigt avslut.
Han trodde han blev målskytt – men istället fick han sitt andra gula och blev utvisad.

Det var mittbackarnas kväll när Roma tog emot Spezia på måndagen. Chris Smalling gav hemmalaget ledningen efter bara sex minuter, efter en hörna. I andra halvlek var det Roger Ibanez tur, som även han fick inte bollen vid en hörnsituation. Han satte 2-0 i 56:e minuten, vilket också skulle visa sig bli matchens slutresultat.

Spezia fick ett reduceringsmål i nät, men det dömdes bort för offside. Det innebar tre bekväma poäng för Roma, men för talangen Felix Afena-Gyan blev kvällen ingen höjdare. Han blev inbytt efter dryga timmen och tog en varning efter bara fem minuter på plan.

På stopptid trodde han sig bli målskytt och firade ordentligt. Nog hade han skjutit bollen i mål, men vägen dit godkändes inte. Han hade nämligen fått bollen med sig med hjälp av sin arm, för att sedan avsluta. Målet dömdes därmed bort. 18-åringen fick också sitt andra gula kort för kvällen, och blev utvisad. Vid sidlinjen visar José Mourinho rejält irriterad.

Kortet kom i 93:e minuten och hann inte påverka kvällens match men Afena-Gyan får bevittna nästa ligamatch från läktaren.

Framträdandet var hans fjärde i Serie A och han har redan hunnit med två mål.