Text och TV: Zlatan straffsumpare och förlorare i Milandebuten

Italien

Övergången var het. Debuten raka motsatsen.
Zlatan Ibrahimovic missade en straff när Milan åkte på en chockförlust, 0-2, mot nykomlingen Cesena.

Snacket i Milano i veckan hade kretsat kring om tränaren Massimiliano Allegri skulle våga kasta in hela den så kallade fyrklövern borta mot Cesena.
Svaret blev nej.

Robinho, den ena av klubbens två jättevärvningar i sommar, började på bänken.
Den andra, Zlatan Ibrahimovic, bildade anfallspar med brassestjärnorna Pato och Ronaldinho. Hyfsad omgivning, men ändå rådde det ingen tvekan om att det var svensken som det mesta av strålkastarljuset riktades mot på lördagskvällen - i alla fall före matchen.

Den femfaldige serie A-mästaren var tillbaka i Italien, men inte i Inter utan hos värsta konkurrenten - och han har redan lovat att Milan "ska vinna allt". Att besegra en nykomling visade sig dock vara svårt nog.

Cesena chockstartade och tog ledningen med 2-0 i första halvlek. Det var dessutom fullt rättvist.

Erjon Bogdani nickade in 1-0 efter en halvtimme och minuten före paus sprang Emanuele Giaccherini ifrån Milanförsvaret. Avslutningen var iskall och bollen gick i mål via stolpen.

Så långt hade Zlatan Ibrahimovic varit lika blek som resten av det stjärnspäckade Milanlaget.

Men när Massimiliano Allegri ville göra en förändring i 55:e minuten var det Ronaldinho som med tunga steg fick kliva av planen och lämna plats för Robinho.

Det bytet gav effekt, Milan skruvade upp tempot och även Zlatan blev mer aktiv. Många av anfallsförsöken gick genom svensken som bjöd på några smarta skarvningar.

I 86:e minuten fick han så sin stora chans. Filippo Inzaghi blev fasthållen och Zlatan stegade fram till straffpunkten för att slå in reduceringen.

Men skottet gick i stolpen - och ut.
När slutsignalen kort senare ljöd över Stadio Dino Manuzzi var skrällen ett faktum, likaså Zlatans mardrömsdebut.