Tidigt guldryck från Juve - Higuain avgjorde seriefinalen

Serie A

Juventus har kopplat ett starkt grepp om sjätte Serie A-titel på raken. Gonzalo Higuain avgjorde seriefinalen mot Roma med ett vackert mål, och sju poäng skiljer nu lagen i toppen av tabellen.

Juventus har dominerat Serie A på 2010-talet och har fem raka Scudetto. Nu har Turin-laget kopplat ett mycket starkt grepp om en sjätte raka titel. Under lördagskvällen gästade tvåan Roma på Juventus Stadium i en tidig seriefinal. Och hemmalaget vann en jämn och tuff match och rycker i tabelltoppen.

Tio minuter in i matchen fick Gonzalo Higuain ett kanonläge mitt i straffområdet. Men avslutet gick mitt på Roma-målvakten Wojciech Szczesny.

Den målhete argentinaren skulle dock hitta rätt redan fyra minuter senare. Higuain vann bollen och attackerade mot straffområdet. Anfallaren ryckte förbi en försvarare innan han avslutade mycket vackert till 1-0.

Roma tryckte på allt mer för en kvittering ju längre den andra halvleken gick. Och gästerna kom mycket nära, men det riktiga flytet saknades framför mål.

Higuains tionde mål i ligan den här säsongen blev matchens enda. Det betyder att Juventus gör ett tidigt guldryck och nu leder Serie A med sju poäng före Roma.

Segern innebar också tangerat Serie A-rekord - Juventus har vunnit 25 raka ligamatcher på hemmaplan.