POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SERIE A

Tog bindeln från Icardi: "Ibland måste du ta ett impopulärt beslut för familjens bästa"

Foto: Bildbyrån.

Mauro Icardi blev i veckan av med kaptensbindeln.
Nu berättar Giuseppe Marotta mer om beslutet. 
- Ibland måste du hålla huvudet högt i ett hem och ta ett impopulärt beslut för familjens bästa, säger Inter-sportchefen enligt Football-Italia. 

Inters anfallsstjärna Mauro Icardi blev i veckan av med kaptensbindeln till förmån för Samir Handanovic. Detta i svallvågorna av att hans agent och fru Wanda Nara kritiserade klubben för att inte skydda honom tillräckligt. Icardi valde därefter att inte delta i veckans möte med Rapid Wien i Europa League, vilket resulterade i stora rubriker i Italien, men även ett par kryptiska inlägg från anfallaren på Instagram.

Inters sportchef Giuseppe Marotta uttalade sig - inför lagets möte i kväll med Sampdoria - om anledningen till beslutet och var tydlig med att det inte var en "disciplinär åtgärd".

- Det var inte en disciplinär åtgärd mot honom, snarare en förändring som vi anser är bättre för laget, klubben och för Icardi. Det var inte nedslående mot honom, i stället en förändring som vi behövde göra, säger han enligt Football-Italia. 

- Man ska inte glömma att Icardi bara är 25 år gammal. Det är orättvist att förvänta sig för mycket av honom. Vi vill fortsätta att ha och odla en vinnarkultur och vinnarmentalitet. 

Marotta anser att förändringen är bra för klubbens utveckling. 

- Tränaren var starkt involverad i beslutet och det hade mer att göra med beteendet på daglig basis än några enstaka händelser. Det är en tillväxtprocess och vi bestämde oss för att göra den här förändringen för att vi ska utvecklas som en grupp. Ibland måste du hålla huvudet högt i ett hem och ta ett impopulärt beslut för familjens bästa, säger han. 

Marotta berättade även att Inter fortsatt vill förlänga Icardis avtal och att beslutet inte har att göra med att Icardi möjligen kan lämna klubben i sommar. 

- Jag sa till Wanda, som är spelarens agent, att vi skickar ett förslag under de närmaste veckorna. Det finns några saker som vi ska titta först och utvärdera några siffror. Det har inte något att göra med kontraktet. 

Icardi var i kväll utanför Inters matchtrupp med anledning av skadeproblem och fick i stället från läktaren se laget besegra Sampdoria med 2-1.

- Jag uppskattade verkligen att han var på arenan och jag hade uppskattat ännu mer om han hade varit i omklädningsrummet och firat med oss efteråt eftersom att det var en väldigt viktig seger för laget och eftersom att han är en del av den här gruppen. Jag antar att han var lika glad över segern som vi var, säger Inter-tränaren Luciano Spaletti enligt Football-Italia.

- Det är frustrerande att vi måste ägna tid åt allt det är snacket runt Inter. Jag har haft stunder i min karriär med mycket uppmärksamhet, men aldrig så här, fortsätter han. 

Icardi är den här säsongen noterad för 15 mål och tre assist på 28 matcher i alla turneringar. Anfallaren har kontrakt med Inter fram till sommaren 2021. 

Publicerad 2019-02-17 kl 22:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå