Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN
40v

Torino-svensken kan lånas ut: ”Jag vill ha speltid”

Foto: Bildbyrån.

Samuel Gustafsson får ont om speltid i Torino.
Han har endast hoppat in i tre ligamatcher i höst och kan lånas ut i januari.
- Det är inte särskilt roligt. Vem som helst förstår att man vill spela, säger han till Fotbollskanalen.

Svenske mittfältaren Samuel Gustafson anslöt inför förra säsongen till italienska Torino. Han fick inte särskilt mycket speltid, men med vetskapen om att klubben ville att han skulle ha tålamod för att så sakteliga vänja sig vid den nya miljön, språket och kulturen.

Men i år har det inte blivit mer speltid. Tre inhopp i Serie A och ett inhopp i italienska cupen mot Capri är allt.

- Det är inte särskilt roligt. Vem som helst förstår att man vill spela och allt som det tillför genom att man automatiskt får inspiration och motivation. Det bästa är såklart att spela, men så har det inte blivit, även om det alltid är och har varit mitt mål. Jag vill ha speltid och det är där vi är nu.

Gustafson får nämligen i dagsläget inte spela några matcher alls, då det inte finns en reservlagsserie i Italien.

- De har inga b-lag i Italien, så man spelar aldrig match om man inte spelar i Serie A. Jag vet inte hur bra reservlagsserierna är ute i Europa, men det är i varje fall matcher. Här är det ju för fan inte ens en match, skrattar Gustafson uppgivet.

Däremot anser han – trots den uteblivna speltiden – att han fortsatt utvecklas som fotbollsspelare.  

- Jag är en mycket bättre fotbollsspelare än vad jag var förra säsongen. Jag är helt övertygad om att jag utvecklas, men det beror snarare på att man tränar med bra spelare varje dag i en bra miljö, men det är klart att man hade exploderat på ett annat sätt om man spelat matcher hela tiden. Det är ju den bästa utvecklingskällan, säger han.

Hur ser du på din situation i klubben just nu?
- Jag vill ha speltid. Det är den utgångspositionen jag har. Det jag helst vill är att ha speltid här, annars hade jag inte varit här, men får man inte speltid här, så får man ju se sig om efter alternativ speltid. När man har varit här så länge att man kan språket på ett rimligt sätt och kan taktiken och sådär, så blir man ju lite rastlös, när det inte händer något. För karriärens och utvecklingens skull, så behöver man ju speltid. Sedan får man ju handla efter det, man är inte dummare än så, säger han.

Vill du bli utlånad i januari?
- Vi utgår därifrån, men jag kan inte superbekräfta det. Jag vet inte vad som kommer att hända, fortsätter han.  

– Jag vill få speltid och sedan får vi se hur det blir. Klubben förstår ju också att man inte kan springa runt här i 60 år och inte spela en match. Jag är överens med klubben om att jag behöver speltid och där är vi just nu, fortsätter han. 

Tittar du på andra alternativ?
- Ja, det kan man väl säga. Det är däremot inte mitt jobb. Jag tränar så gott jag kan och ska försöka bli frisk, som det är nu. Jag gör så gott jag kan på planen så att jag kan vara nöjd med mina insatser oavsett om det är träning eller match. Jag vill spela matcher, säger han och syftar, med att bli frisk, på att han missade helgens ligamatch på grund av magsjuka.

Hur ser intresset ut för dig?
- Jag har ännu inte satt mig in i den processen, men när fönstret öppnar kan man börja tänka mer på det. Det är mer min agent Carl Fhagers som sköter det.

Publicerad 2017-12-14 kl 14:18

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER