Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

Totti: ”Jag är ingen ikon, bara evigt förälskad i staden Rom”

Foto: TT

Francesco Totti är snart 40 år. Roma-legendaren har dedicerat hela sin karriär till Roma – men tonar ändå ned sin status i Rom.
- Jag är ingen ikon, bara en medborgare i Rom som är evigt förälskad i staden, säger han enligt Football-Italia.

Italienska anfallsikonen Francesco Totti firar snart 40 år. Ännu är han aktiv i Roma, klubben han tillhört under hela sin karriär.

Det finns inte en enda romanista som inte ser Totti som en superikon – förutom Totti själv.

- För främst oss romare finns det ett speciellt band med staden och våra färger. Jag är ingen ikon, bara en Rom-medborgare som är evigt förälskad i staden, säger Totti till SI.com enligt football-italia.net.

- Om jag skulle ha lämnat hade jag nog haft fler medaljer och jag skulle ha varit involverad i fler Champions League-semifinaler och finaler.

- Men jag känner en stor stolthet av att ha burit Romatröjan i så många år med vetskapen om att jag gett allt. Daniele (De Rossi) och jag vann VM med Italien som Romaspelare och vi har vunnit några andra titlar här. Och vem vet om det inte blir fler.

Trots legendarstatusen i Rom har Totti inte besökt innerstaden särskilt många gånger.

- Jag har alltid tänkt att det vore härligt att promenera runt mitt i city och inte bli igenkänd. Men förra gången jag testade blev det galet. I vilket fall som helst så känner jag mig inte beklämd av min stad. Jag är bara förälskad i dess gator, monument och grannskap.

Publicerad 2016-08-17 kl 14:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons