Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ITALIEN

Tränaren presenterades som klar - nobbar ändå Lazio

Foto: TT

Marcelo Bielsa presenterades som ny Lazio-tränare på klubbens officiella hemsida.
Två dagar senare är läget ett helt annat.
Argentinaren har tackat nej - och klubben planerar nu att inleda en process mot tränaren.

Det svänger onekligen kring Marcelo Bielsa. I fjol, efter en sommars förhandlingar, kommunicerade tränaren redan efter första ligamatchen med Olympique Marseille sin avgång med omedelbar verkan - ett beslut som fick OM att gå i taket.

Nu är det dags igen. Redan i juni rapporterade italienska medier att ett kontrakt med Lazio var påskrivet och klart och att klubben bara väntade in detaljer som tränaren behövde lösa innan avfärd till Rom. Ryktena tog ny fart tidigare i veckan, då argentinska medier rapporterade att tränaren valt bort jobbet. Då svarade emellertid Lazio med ett officiellt meddelande på sin hemsida: 

"Lazio meddelar att man redan har registrerat Marcelo Bielsas och hans medarbetares kontrakt. Klubben meddelar också att tränaren och hans stab kommer att anlända till Rom lördagen den 9 juni", skrev klubben då.

Men natten mot i dag ska Bielsa enligt Sky ha informerat Lazio om att han inte ämnar träna klubben nästa säsong. Motiven till beslutet är ännu inte kända, men Lazio reagerar med bestörtning på beskedet och skriver på sin hemsida att man ämnar vidta åtgärder. Enligt klubben var kontrakten påskrivna redan förra veckan, och tränaren ska nu ha sagt upp sig. 

Det skulle i så fall inte vara förste tränaren som Lazio-presidenten Claudio Lotito tar till domstol. Vladimir Petkovic var tidigare inblandad i en kontraktstvist sedan han presenterades för förbundskaptensjobbet i Schweiz samtidigt som han tränade Lazio.

Romarna kommer i stället att tränas av Simone Inzaghi, som ledde laget de sista matcherna i fjol.

Publicerad 2016-07-08 kl 11:38
ITALIEN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER