POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ITALIEN

Tredje gången gilt - Parma får poängavdrag

Foto: SCANPIX

Serie A-jumbon Parma drabbades av ett nytt hårt poängslag på torsdagen. Italiens fotbollsförbund beslutade om ytterligare fyra poängs avdrag för Parma på grund av allt ekonomiskt trassel.

Klubben har tidigare fått tre poängs avdrag av samma skäl. Dessutom fick klubbens förre ordförande Giampietro Manenti och vd:n Pietro Leonardi sex månaders avstängning.

I mitten av mars begärdes Parma i konkurs av domstol, efter månader av ekonomiska problem. Bland annat har spelarna inte fått lön under hela säsongen. Klubben uppgavs ha 100 miljoner euro i skulder (cirka 930 miljoner kronor) varav cirka 17 miljoner till skattemyndigheten. Parma har bytt ägare två gånger under säsongen och fick skjuta upp två matcher för att löner till personal inte kunde betalas. Klubben har även fått tillgångar beslagtagna och har fått bidrag av förbundet för att kunna fullfölja säsongen.

Den oväntade segern (1—0) mot topplaget Juventus i lördags gav Parma en aning hopp om en framtid i den italienska högstaligan nästa säsong trots alla problem både på och utanför planen. Men torsdagens besked innebär att Parma med 12 poäng har 17 upp till Atalanta närmast ovanför nedflyttningsstrecket med åtta matcher kvar.

 

Publicerad 2015-04-16 kl 19:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå