POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN
10å

Tusentals Interfans invaderar Parma

Trots nekat inträde väntas ändå tusentals Inter-anhängare ta sig till Parma idag för att hjälpa sitt lag att vinna Lo Scudetto.

Idag möter Parma Inter i den sista omgången av Serie A. Vinner Zlatans klubb kan laget titulera sig Italienska mästere för andra året i rad.

Inter kan dock inte räkna med något publikstöd inne på Ennio Tardini Stadion. Interfansen får nämligen inte komma in. Anledningen till beslutet är att Catania inte anser att de kan uppätthålla säkerheten på sin arena och har därför tvingats neka Roma-fansen en biljett.

För att inte Inter ska dra nytta av publikstöd i den sista omgången har förbundet beslutat att inte heller deras fans får komma in på Ennio Tardini i eftermiddag.

Trots förbudet väntas ändå omkring 4 000 Intersupportrar invadera Parma för att stötta sitt lag i den sista omgången.
– Vi räknar med många hemmafans och Intersupportrar i Parma, men vi hoppas, och är mer eller mindre säkra på att det kommer att råda festivalstämning, säger säkerhetsansvarige Gennaro Gallo till channel4.com

Inter blir italienska mästare idag om de vinner över Parma. Oavgjort och förlust kan också räcka, men då måste Roma tappa poäng borta mot Catania.

Publicerad 2008-05-18 kl 15:11
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå