TV: Anfallsstjärnan bakom Atalantas seger

Serie A

Luis Muriel stod för både assist och ett mål när Atalanta besegrade Venezia med 3-1 på bortaplan.

Venezia reducerar mot Atalanta

Under lördagen tog Venezia emot Atalanta hemma på Stadio Pierluigi Penzo.

Inför matchen låg Atalanta på plats åtta i tabellen medan Venezia riskerade nedflyttning på plats 18. Trots det gjorde hemmalaget matchens första mål genom Thomas Henry. Men målet VAR-granskades och dömdes sedan bort för offside.

I den första halvlekens sista matchminut var i stället Atalanta framme. Mario Pasalic petade in bollen på retur efter en ramträff. Även det målet granskades, men den här gången klarade man sig från offside.

Andra halvlek blåstes i gång och Atalanta tog vid där första halvlek slutade. Luis Muriel kom runt på vänsterkanten och spelade bollen längs marken in till en fri Duvan Zapata. 2-0.

Atalanta hade flera ramträffar som hade kunnat bli mål. Men även Venezia träffade ramen och blev utan utdelning. Med tre mål emot sig gjorde Venezia vad de kunde för att stå emot gästernas anfallsduo, Zapata och Muriel, men det blev en för tuff uppgift.

Efter assisten till andra målet var Muriel framme igen. Den här gången var det Davide Zappacosta som slog ett inlägg från vänsterkanten som colombianen smidigt kunde nicka in.

Men sedan var det hemmalagets tur. Venezia hade inte gett upp jakten på ett mål och efter ett fint framspel av Jean-Pierre Nsame kom Domen Crnigoj loss och satte Venezias första och enda mål för matchen.

Venezia: Maenpaa - Mateju, Svoboda, Ceccaroni, Ullmann - Busio, Ampadu, Cuisance - Aramu, Henry, Okereke.

Atalanta: Musso - Scalvini, Palomino, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Zappacosta - Pasalic - Muriel, Duvan Zapata.

Matchen sänds på C More Fotboll och streamas på cmore.se.

Publicerad 2022-04-23 kl 16:53