TV: Atalanta chockat av Roma - blev överkört på hemmaplan

Serie A

Roma stod för en knall när de körde över Atalanta på bortaplan i Serie A.
Matchen slutade 4-1 till Roma och Atalanta kan nu tappa grepp om Milan i toppen.
- Många tvekade på oss och sa att det var Mission Impossible för vårat lag, säger Tammy Abraham till Dazn.

I årets nästa sista Serie A-omgång tog Atalanta emot Roma hemma på Gewiss Stadium i Bergamo. Hemmalaget var inför matchen med och slogs i toppstriden med Milan och Inter, medan Roma hade svajat under den första halvan av säsongen och befann sig på sjundeplats.

Men det skulle ändå vara Roma som öppnade starkast. Redan efter 56 sekunder hade Tammy Abraham tagit sig fram till Atalantas straffområde genom en fin soloräd och sedan fått in 1-0-målet till gästerna. Hans femte ligamål för säsongen.

Med 27 minuter på matchklockan skulle Roma utöka. Jordan Veretout hittade Nicolò Zaniolo i djupled, varpå 22-åringen tog med sig bollen och avslutade lågt i mål till 2-0 Roma från nära håll. En riktig uppförsbacke för Atalanta väntade efter det.

Atalanta-tränaren Gian Piero Gasperini svarade på 2-0-målet med att byta ut försvararen Berat Djimsiti och kastade in anfallaren Luis Muriel på planen - och det bytet skulle ge utdelning. På tilläggstid i den första halvleken reducerade Muriel till 1-2. Han måttade skott utanför Romas straffområde som styrdes på en Roma-försvarare och in i mål.

Atalanta inledde den andra halvleken med att sätta kolossal press på Roma. Ett tag var det mer eller mindre spel mot ett mål, och hemmalaget hade en boll i nät genom Duvan Zapata. Det dömdes emellertid bort på grund av offside.

Istället skulle Roma göra 3-1. Fyra minuter efter det bortdöma Atalanta-målet dök Chris Smalling upp på en frispark i Atalantas straffområde och stötte in 3-1 från nära håll.

Med åtta minuter kvar att spela av ordinarie tid fastställde sedan Abraham slutresultatet 4-1 med sitt andra mål i matchen. Engelsmannen förvaltade returen till ett blockerat på bästa sätt i Atalantas straffområde: Han nöp till direkt och bollen letade sig fint in i den bortre burgaveln.

Roma vann matchen med 4-1 och segern blev lagets första mot ett av storlagen i Serie A den här säsongen. Tre poäng innebär att Roma klättrar upp på femteplats i Serie A-tabellen, samtidigt som förlusten för Atalanta innebär att Milan kan rycka ifrån i kampen om andraplatsen i fall de besegrar Napoli hemma på San Siro under söndagen. Då skulle tvåan Milan vara fem poäng före (42) Atalanta på tredjeplats (37) och en poäng bakom Inter på förstaplats.

- Vilken seger. Många tvekade på oss och sa att det var Mission Impossible för vårat lag, men detta är utan tvekan en av de bästa segrarna vi tagit i år, säger Tammy Abraham till Dazn efter matchen.

Atalanta: Musso - Toloi, Palomino, Djimsiti - Hateboer, de Roon, Freuler, Pezzella - Ilicic, Pasalic - Zapata.

Roma: Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Veretout, Cristante, Mchitarjan, Viña - Zanilo, Abraham.