TV: Atalanta föll mot jumbon – trots Iličićs läckra klackmål

Serie A

Josip Iličić gav Atalanta ledningen efter en kvart med ett läcker klackmål.
Men Spal kom tillbaka och två mål på sex minuter gav jumbon segern mot topplaget.

Se Iličićs klackmål bland höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Atalanta hoppades kunna ta sig förbi Roma och tillbaka upp på en fjärdeplats i Serie A när de under måndagen ställdes mot jumbon Spal på hemmaplan. Matchen fick också en planenlig start när Duván Zapata hittade fram till anfallskollegan Josip Iličić framför mål. Där slog kroaten till med en läcker klack och gav Atalanta ledningen med 1-0.

Men i andra halvlek vände Spal på steken och tack vare mål av Andrea Petagna och Mattia Valoti med bara sex minuters mellanrum gick jumbon upp i ledning. Den ledningen höll de, trots tryck från hemmalaget i Bergamo, matchen ut och knep tre blytunga poäng i bottenstriden.

Atalanta tappar på grund av förlusten mark i kampen om fjärdeplatsen och ligger nu tre poäng bakom Roma. Spal däremot lämnade jumboplatsen till Genoa och kliver upp på 15 poäng, bara en efter Lecce på säker mark. Spal gick även om Brescia, som även de har 15 poäng.