TV: Balotelli brände jättechans på tilläggstid när Milan och Roma kryssade

Italien

Två gånger hämtade Milan in underläge - men när Mario Balotelli fick jätteläge att avgöra på tilläggstid, då gick skottet utanför

Roma är fortfarande obesegrat, men en räcka oavgjorda matcher har gjort att de fått se sig passerade av Juventus i toppen av ligan. När de gästade Milan på San var Francesco Totti tillbaka i truppen efter skada och började på bänken. Roma ikonen hoppade in i andra halvlek men fick nöja sig med en poäng efter 2-2 mot Milan där Muntari nickräddade en poäng.

En knapp kvart in i matchen tog gästerna ledningen efter att Kevin Strootman spelat fram Destro som från nära håll kunde sätta 1-0 för Roma.

Ytterligare en dryg kvart senare höll sig Zapata framme och kunde något oortodoxt nicka in 1-1 efter en hörna. Muntari nickskarvade hörnan mot mål och Zapata dök upp vid bortre stolpen och valde att nicka bollen trots att den var i benhöjd på honom.

Strax därefter var Michael Bradley väldigt nära att ge Roma ledningen igen när bollen hann studsa på mållinjen innan Bonera lyckades rensa undan.

När andra halvlek började hade Milan gjort ett målvaktsbyte och Gabriel ersatte Abbiati. Drygt fem minuter in i andra halvlek lämnade Gabriel sitt mål för att försöka rensa undan en boll från Strootman till vänster om sitt straffområde. Gervinho hann emellertid före och Gabriel fällde Gervinho som fick straff. Strootman förvaltade straffen på bästa sätt och Roma tog återigen ledningen.

Milan kom dock tillbaka än en gång. Kaka spelade in bollen i straffområdet till Balotelli som tog emot och vände om i en rörelse och kunde förlänga bollen till Muntari som avslutade med att sätta 2-2 bakom De Sanctis. Första gången den här säsongen som ROma släppt in mer än ett måml i en match.

På tilläggstid fick sedan Balotelli ett kanonläge att göra 3-2 när han tog emot bollen bra och vände upp. Han fick lite yta och tid för att ladda för skott, men avslutet var för svagt och bollen smet utanför stolpen.

Publicerad 2013-12-16 kl 22:47