TV: Cavani hatrickkung i toppvinsten mot Roma

Italien

Napoli slog tillbaka Roma med 4-1 och kröp närmare Juventus i toppen. Det var tack vare nyblivne skytteligaledaren Edinson Cavani som stod för hattrickuppvisning mot Roma.

Romas Pablo Daniel Osvaldo har varit förkyld under den senaste veckan och fick börja på bänken i toppmötet mot Napoli. Ersättaren blev då unge Mattia Destro.

Men det var en annan anfallare som levererade det första målet i matchen. Napolis anfallsess Edinson Cavani petade in 1-0 efter fyra minuters spel.

Tidigt i den andra halvleken kom nästa mål för Napoli och Cavani. Anfallaren tog emot bollen i straffområdet, vände runt och slog in 2-0 på studs över Roma-målvakten. Målet innebar även att Cavani gick upp i ensam skytteligaledning.

Sjuttio minuter in i matchen fullbordades Cavanis hattrick i matchen. Stjärnan nickade in sitt tredje mål i matchen mellan benen på Romas målvakt Goicoechea.

Några minuter efter kom Romas första mål. Förkylde inhopparen Pablo Daniel Osvaldo placerade snyggt in 1-3-reduceringen för gästande Roma.

På övertid slog sedan Christian Maggio ned spiken i kistan med sitt 4-1-mål.

Napoli är fortsatt på tredje plats två poäng efter Lazio men nu bara sju poäng efter serieledaren Juventus. Medan Roma halkar efter på en sjätteplats, tre poäng upp till Europaplatserna.