TV: Cornelius matchvinnare för Parma efter succéinhoppet

Serie A

Mållöst i första - därefter växlade Parma upp och vann mot Lecce.
Matchvinnare blev Andreas Cornelius som levererade det avgörande målet efter endast två minuter på planen.

Första halvleken i mötet mellan Parma och Lecce bjöd inte direkt på några heta målchanser, varken från hemmalaget eller bortalaget – utan de båda lagen lämnade Ennio Tardini efter 45 spelade minuter med resultatet 0-0.

Tolv minuter in på den andra halvleken skulle kvällens första mål komma – och det var Parma som hittade nätmaskorna. Hernani slog en hörna från höger som Simone Iacoponi vackert nickade in i mål bakom gästernas Gabriel.

Femton minuter efter 1-0 kom även 2-0 för Parma. Riccardo Gagliolo skickade in ett inlägg från vänsterkanten, Juraj Kucka nickade i ribban och på returen dök precis inbytte Andreas Cornelius upp och utökade ledningen - ett mål som också blev matchens sista.

2-0-segern gör att Parma avancerar till en sjundeplats i Serie A, en poäng bakom Cagliari som innehar den sista Europa-platsen.

Parma: Sepe - Darmian, Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo, Kucka, Hernani, Grassi, Kulusevski, Inglese, Kurtic

Lecce: Gabriel - Donati, Rossettini, Lucioni, Dell'Orco, Petriccione, Tachtsidis, Deiola, Mancosu, Falco, Babacar