TV: Delad pott i Milanoderbyt - Zlatan mållös

Serie A

Milan hade chans att gå upp i serieledning vid seger mot lokalrivalen Inter.
Det chansen tog man inte - i stället delade lagen på poängen i derbyt.
- Vi kunde ha sökt efter Zlatan Ibrahimovic mer, säger Milan-tränaren Stefano Pioli till Dazn efter matchen.

Se höjdpunkterna från Milanoderbyt i spelaren ovan.

Inter tar ledningen på straff i Milanoderbyt

Det vankades Milanoderby på San Siro när tabelltvåan Milan tog emot trean Inter under söndagskvällen. Efter att ha börjat på bänken i onsdagens Champions League-möte med Porto var Zlatan Ibrahimovic tillbaka från start. Svensken ersatte Olivier Giroud, som förpassades till bänken, på topp.

Då Napoli endast fick med sig 1-1 hemma mot Hellas Verona tidigare under söndagen hade Milan därmed chans att gå upp i serieledning vid seger i derbyt. Det var däremot Inter som tog ledningen i matchen. Franck Kessie fällde Hakan Calhanoglu i straffområdet, och efter VAR-check dömde domaren straff.

Calhanoglu tog själv hand om straffen och satte 1-0 till Inter mitt i målet bakom Ciprian Tatarusanu. Under firandet passade den förre Milan-spelaren Calhanoglu på att elda på sina gamla supportrar genom att sätta händerna bakom öronen.

Ledningen skulle dock inte stå sig särskilt länge. Bara minuter senare kvitterade Milan efter att Sandro Tonalis frispark nickats in i eget mål av Inters mittback Stefan de Vrij.

Drygt fem minuter senare fick Inter en ny straff när Matteo Darmian blev nerriven i straffområdet. Den här gången var det Lautaro Martinez som ställdes mot Tatarusanu - och den rundan vann Tatarusanu. Milan-målvakten sträckte ut ordentligt och stod för en fin räddning.

Inter var nära att få med sig en ledning till halvtidspausen när Bastoni kom runt på kanten och serverade öppet mål till Nicolo Barella. Avslutet gick mot mål men Fikayo Tomori dök upp som en räddande ängel och rensade bollen på mållinjen.

I inledningen av den andra halvleken tog Inter över matchen allt mer och lyckades skapa en handfull bra chanser. Oskärpa i avsluten gjorde att Milan fortfarande kunde luta sig tillbaka på ett oavgjort resultat.

Zlatan Ibrahimovic var nära att ge Milan ledningen på frispark i den 81:e minuten. Frisparken var hård och låg, men räddades av Samir Handanovic.

Milan tog över allt mer i slutetskedet av matchen och det mesta av spelet ägde rum på Inters planhalva - men utdelningen uteblev. Matchen slutade 1-1 och Milanoklubbarna fick dela på poängen i derbyt.

- Inter är ett bra lag men vi visade att vi är bra också. Glaset är halvfullt. Vi ville vinna, men det var svårt. Vi visade mycket moral. Vi fick kämpa lite för mycket i första halvlek, men vi kom tillbaka efter paus. Det var en positiv prestation, säger Stefano Pioli till Dazn enligt Football Italia.

Milan-tränaren menade att laget hade kunde utnyttjat Zlatan Ibrahimovic mer än vad man gjorde.

- Vi gjorde ett naivt misstag vid målet, men vi behöll vår spelidé och plan för att vända på matchen. Vi kunde ha sökt efter Zlatan Ibrahimovic mer eftersom vi inte gav honom tillräckligt med understöd. Men det är också sant att vi kämpade för varje boll och aldrig backade undan, säger Pioli.

Resultatet gör att Milan ligger kvar på andra plats i Serie A-tabellen med samma poäng som serieledaren Napoli samtidigt som Inter skuggar toppduon, sju poäng bakom.

Milan: Tatarusanu - Calabria, Kjær, Tomori, Ballo-Toure - Kessie, Tonali - Diaz, Krunic, Leao - Ibrahimovic.

Inter: Handanovic - Skriniar, De Vrij, Bastoni - Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Dzeko, Martinez.