TV: Destro stängs av efter fula slaget

Italien

Mattia Destro stängs av tre matcher efter att ha slagit till Cagliaris Davide Astori. Domaren missade först slaget och varnade istället Astori.

Mattia Destro blev stor hjälte för sitt Roma när han med ett hattrick såg till att sänka Cagliari med 3-1. Men kanske skulle Destro ha fått lämna planen redan i den första halvleken. Precis efter han gjort 1-0 i den 32:a minuten hamnade han i en duell med Cagliaris mittback Davide Astori. Destro viftade efter backen innan han träffade med ett rejält slag innan han själv kastade sig mot marken.

Domaren uppfattade inte situationen och varnade Astori, och Destro klarade sig utan bestraffning. Romaforwarden gjorde ytterligare två mål i matchen och drog på sig ett gult kort. Ett kort som betydde att han är avstängd på grund av för många varningar. Men nu visar det sig att avstängningen blir längre än så. Det italienska fotbollsförbundets disciplinkommité meddelar att man stängt av Destro i tre matcher för slaget.

23-åringen blir nu borta i fyra matcher och i Italien frågar man sig hur avstängningen påverkar hans chanser att ta en plats i den italienska VM-truppen.

Publicerad 2014-04-08 kl 16:23