Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ITALIEN

TV: Efter dödshoten – drygt 30 supportrar identifierade

Nästa

Avbryt
Försök igen

Drygt 30 Nocerinasupportrar har nu blivit identifierade efter dödshoten de utsatte klubbens spelare för inför gårdagens division tre-derby i södra Italien mellan Nocerina och Salernitana. Dödshoten innebar till slut att matchen avbröts.

En lokal åklagare startade under måndagen en utredning kring händelserna som inträffade innan och under matchen mellan Nocerina och Salernitana.

Det finns mycket historia och spänningar mellan de två klubbarna och därför blev Nocerinas supportrar avstängda från arenan. Deras svar? Se till att matchen blev stoppad.

Nocerinas ultras kunde ses omkring klubbens buss och hotade tydligen att döda spelarna om de spelade matchen. Nocerina tog hoten på allvar och hade använt samtliga tre byten redan när två minuter av matchen hade gått. Fem spelare såg sedan ut att fejka skador vilket lämnade laget men endast sex stycken spelare på plan. Därför tvingades domaren att stoppa matchen efter endast 21 minuter.

Supportrar hyrde till och med ett flygplan som flög över stadion med budskapet:”respektera Nocera och klubbens ultras”.

Nocerinas ultras släppte ett pressmeddelande på måndagen där de hävdar att ge inte dödshotade någon. De hävdar istället att de ”ville markera mot den orättvisa behandlingen de utsattes för”.

Drygt 9000 fans var på matchen och många av dessa bad om pengarna tillbaka. Nu har röster börjat höjas för att Nocerina ska kastas ut ur seriespelet som heter Lega Pro.

Italiensk fotboll har varit utsatt för rasism och våld under många år och redan under den här säsongen har en del lag tvingats spela utan fans på sina respektive arenor.

- Hela världen skrattar åt oss, säger Giancarlo Abete, det italienska fotbollsförbundets president enligt AP.

Publicerad 2013-11-11 kl 18:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons